Собственикът на Левски Тодор Батков се изказа доста негативно по адрес на телевизията, която държи правата за мачовете в А група - "bTV".

Медията удържа част от средствата за клубовете, като според боса на Левски сумата, която “сините” няма да получат, е около 200 000 лева.


“Това е пладнежки обир в стил Магурата. Всички клубове ще си търсят правата, абсолютно единодушни сме. Съществува опасност хората да не гледат Левски срещу ЦСКА. Въпреки че не вярвам това да стане. Обвинения към клубовете са абсурдни от страна на телевизията за удържането на тези пари”, коментира Батков.


"bTV" дължи на отборите от "А" група 1 млн. и 600 хил лева за тв правата. От медията обаче са категорични, че 830  хил. лева без ДДС са глоби, които така или иначе няма да бъдат изплатени на отборите.

Подобна позиция от страна на телевизиите е неприемлива за родните грандове, които имат да получават най-голям дял и съответно очакват сериозни приходи, с които да закърпят бюджета си. Затова и те гласят коалиция, която ще съди медията за неизплатените суми.


Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков обяви, че въпросните 830 хил. лв, за които от телевизията претендират, че са глоби, са изчислени некоректно и с това родните клубове се ощетяват. Още повече, че от телевизията не е изплатила и другата част от сумата, възлизаща на около 850 хил. лв, като и не се дават никакви гаранции кога това ще се случи.