20-годишнината от шампионската титла на Етър ще бъде отпразнувана с мач между ветераните на тима и легендарни играчи на Левски.

Двубоят, който ще зарадва любителите на играта във Велико Търново ще се състои на 13 юни (в понеделник) от 17:00 часа на стадион "Ивайло". Преди това срещата бе запланувана да се играе 3 дни по-рано.

Великотърновци не случайно са избрлаи точно Левски за техен съперник в мача. На 9 юни 1991 година "виолетовите" вдигнаха купата след мача срещу Левски, като тогава Етър спечели с 1:0.

Срещата между легендите ще отбележи и друга кръгла годишнина – 40 лета от последния гол на Георги Аспарухов - Гунди, който вкарва на стадион "Ивайло" на 13 юни 1971 година.

Заради промяната в датата на срещата бившите национали Красимир Балъков и Цанко Цветанов няма да могат да участват в двубоя.

Към този момент сигурни участници са Бончо Генчев, Георги Георгиев, Калоян Чакъров, Генчо Генчев, Сашо Христов, Георги Попиванов и Адриян Гайдарски. Очаква се включването на Цветомир Първанов, Петър Рашев, Румен Данков, Николай Арнаудов, Веско Василев, Антоний Балъков, Любчо и Явор Генчев и и други.

"Това е празник за футбола в града и страната. Очакваме двата отбора да кажат какви съдии искат, ако имат желание, и от чужбина ще им докараме", каза председателят на съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС Стефан Чакъров. Той е капитан на Етър в мача през 1971 година, в който Георги Аспарухов отбеляза последния си гол.

Трима от участниците в тази среща - Павел Панов, Стефан Павлов и Кирил Ивков, също ще дойдат за предстоящия двубой. Има вероятност да участват Наско Сираков и Емил Спасов.