От следващия сезон вицешампионът на страната ни Левски няма да може да домакинства на своя стадион "Георги Аспарухов мачовете си от евротурнирите.

След сезон 2011/12 "сините" ще трябва да направят сериозен ремонт на съоръжението си, за да продължат да играят на него в Европа, твърди "Труд".

В момента тимът от "Герена" притежава лиценз за мачовете от предварителните кръгове на Лига Европа. Ако се класира за групите обаче, ще дойде нова инспекция на УЕФА, която да реши дали могат да се играят мачове на стадиона.

Макар че по всяка вероятност "Георги Аспарухов" ще получи разрешение и за групите на Лига Европа, от следващия сезон лицензът вече може да се окаже сериозен проблем.

От идния сезон изискванията на европейската футболна централа за съоръженията ще стават още по-високи и много отбори навярно ще плащат наем, за да играят домакинските си мачове на чужди стадиони.

На "Герена" не губят време и вече започнаха с реконструкция на сектор "Б", а догодина се очаква това да се случи с "В" и с "Г".

Ако държавата обаче не изпълни обещанието си да отпусне милиони левове за реконструкция на столичните стадиони, тогава родните тимове могат да останат с вързани ръце.

От българските отбори, които се класираха за евротурнирите само Левски и Литекс ще могат да играят на своите стадиони в Европа. ЦСКА до последно ще опита да получи лиценз за "Армията", но това е малко вероятно. Локомотив София по всяка вероятност ще продължава да играе на националния стадион "Васил Левски".