Головата машина на Левски от вече изминалия шампионат Гара Дембеле сподели кои моменти от престоя му на "Герена" са се запечатали в съзнанието му. Голаджията почти сигурно напуска тима, като оферти към него не липсват.

"Най-хубавият ми момент в Левски беше, когато се класирахме за групите на Лига Европа. Защото не беше лесно. И е незабравим момент", заяви пред "24 часа" Дембеле.

"Имам много хубави спомени от Левски - когато играехме в Европа и стадионът беше претъпкан, страхотно изживяване. За Левски мога да кажа само хубави неща."

"Защото те ме купиха, дадох максимума за отбора и се развих. Сега е нормално и да получат добри пари за мен. И знае ли човек, един ден може да се върна отново. Ще бъде удоволствие за мен", призна стрелецът.

"Най-лошият ми момент беше след загубата от ЦСКА през пролетта, защото си спомням колко добре се бяхме подготвили в Кипър и преди това в Гърция. И да се върнеш готов в България и да загубиш 1:3 голямото дерби, и то на "Герена", беше наистина тежко."

"Имаше и тежки мигове в Европа. Примерно, мачът с Лил, когато водихме и можехме да излезем от групите, но си вкарахме нещастен автогол в края. Беше тежко. Но не искам да кажа нещо лошо за Иво Иванов. Напротив, той е много добър футболист и човек, а във футбола всичко се случва."

"Вкарах много голове и всички подарявам на прекрасната публика. Най-красивият ми може би е този срещу Локомотив Пловдив, когато вкарах със силен шут от далече. Локомотив ни поведе, но успяхме да обърнем с голове на Дарко и мой от дузпа. Но бяхме много изтощени. Играхме три мача за една седмица, а точно преди мача в Пловдив бихме Литекс."

"И когато тежкият мач с Локомотив трябваше да се решава, но не се знаеше изобщо как ще завърши, с последни сили събрах най-тежкия си удар и топката влезе в мрежата за 3:1. После бихме 3:2. Беше наистина красив гол. Но обичам и гола си срещу ЦСКА, а и попаденията в Европа. Казах - всички са за феновете на Левски."

"Дарко Тасевски е уникален играч, знаете колко асистенции направи само за мои голове. Но по мое мнение и Дарко също ще премине в друг клуб това лято. Той е наистина брилянтен футболист. Христо Йовов - също. Много хора казват, че бил стар, но те просто могат да замълчат и да го гледат как играе."

"Йовов е много важен за това какво е лицето на Левски. Владимир Гаджев също е много силен футболист, а е и млад. Има хубаво бъдеще пред себе си. Смятам, че ако продължи да се развива така, след една година ще може да премине в някой голям отбор от чужбина."

"Още не е сигурно сто процента какво ще стане с мен, но изгледите са, че по-скоро ще бъда трансфериран. Казах "чао" на съотборниците си, защото не исках да не съм се сбогувал лично с никого от прекрасните хора, с които работих в Левски през последната година. Направих го след мача с Монтана."

"Тогава казах "чао" и на уникалната публика на Левски. Отделих цялото време, което феновете искаха, за снимки и автографи. Благодаря им за подкрепата и обичта. Знае ли човек, един ден може отново да вкарвам за тях", завърши Дембеле.