Бившият треньор на Левски Емил Велев е на мнение, че Левски може да вкарва много голове само на отбори от ранга на Пирин Гоце Делчев. Ден преди поредното издание на Вечното дерби Кокала сподели, че сблъсъкът между ЦСКА и "сините" се печели със смелост.

"В мачовете за купата, когато не допуснеш гол, е добре. В този сблъсък обаче няма да има фактор домакинство, защото и двата ще са на националния стадион. Който направи по-малко грешки и съумее да отбележи, ще има големи шансове за реванша. Според мен и този път ще има голове", заяви Велев пред "Тема спорт".

"Двата отбора влизат в мача след много поражения, не само след едно. Аз такова нещо не бях виждал, но това е положението. Тези два клуба боледуват. Но каквото и да говорим за тях - това е вечното дерби и то е непреходно."

"Няма значение дали клубовете ще имат пари, дали ще са без тях, имат ли стадиони, нямат ли... Това са все пак Левски и ЦСКА. Този двубой е само първото полувреме. Ще видим какво ще се случи след реванша. И за някой от тях ще има малко успокоение."

"Защото Левски и ЦСКА трудно могат да се преборят за титла, след като са съответно на 12 и 11 точки след първия Лудогорец. Купата е единственият им шанс да се преборят за трофей. И никой не иска да го пропуска."

"Никога не съм си крил пристрастията и искам Левски да продължи. А дали може да го стори - видяхте как се разви мачът за първенство - 3:0 за ЦСКА. Въпреки че головете дойдоха от нищото."

"Гъргоров е силен футболист, а и колегите му се постараха да бъдат на ниво. Но не можем да отречем и безидейната игра на Левски. Сините допуснаха повече грешки и затова паднаха. Не че през второто полувреме нямаха положения - те обаче трябва да се вкарат."

"Имаше възможност мачът да стане 3:2, но пък, от друга  страна, в началото на втората част ЦСКА пропусна чисто положение, удари и греда. В такива мачове много е важно в какво настроение ще влезеш."

"Ако те е страх да не ти вкарат гол, просто нямаш шанс. Трябва да си смел и да накараш играчите всяка секунда да са на педали. Дербито се взима със смелост. Левски по принцип трудно вкарва. На кой е вкарвал три гола? Освен ако не дойде Пирин Гоце Делчев или някой като тях", завърши Кокала.