Вратарят на Левски Пламен Илиев-Тигъра бе избран за играч №1 на 21-ия кръг на "А" група.

Илиев заслужи статуетката за отличните си изяви по време на победното 1:0 за "сините" срещу Лудогорец миналата събота. Тигъра се върна назад във времето и сподели кои са били най-тежките моменти в неговата кариера.  

„Не е лесно да си капитан на клуб като Левски, когато си на 20 години. Още повече, когато в отбора има по-опитни футболисти, като Владимир Гаджев, да не забравяме, че тогава в отбора беше и Христо Йовов. Не ми беше лесно да съм капитан. Тогава също бяхме в труден период, сигурно си спомняте, че в пет мача нямахме победа“, заяви Илиев.

„На двубоя с Лудогорец най-важното ми спасяване беше в 81-та минута. Тогава бяхме с човек по-малко, защото вече бяха изгонили Станислав. Ако там бяхме получили гол, не се знаеше, какъв ще стане мача. Беше възможно дори да го изгубим".

"Това е моментът, който отличавам от целия мач“, добави Тигъра и се върна няколко месеца назад, когато през май Левски изпусна спечелена титла, след като завърши 1:1 с автогол на Димитър Везалов.

„Последната седмица от миналия сезон беше много тежка за целия ни отбор. Това се отрази на всички момчета в отбора, а аз не правя изключение. На всички ни беше много тежко и ни се отрази в началото на този сезон. С времето всичко трябва да отмине".

"Като се върна назад и гледам повторенията на гола, който си вкарахме срещу Славия, изглежда лесно. Можеше да изляза, можеше и да не изляза. Всичко става точно за една секунда. Не съм подвикнал на Митко Везалов, а и никога не съм го обвинявал. Знам в какво положение изпадна след мача. Така е станало".

"Специално в този мач имахме толкова много положения, които трябваше да вкараме. Не се получи и накрая допуснахме гол за нещастие на нас и всички левскари. Така загубихме титлата“, завърши Илиев.