Нападателят на Левски Валери Божинов бе изключително щастлив, че успя да се отпуши с фланелката на тима, вкарвайки едно от попаденията при успеха с 3:1 срещу Ботев Пловдив.

Бившият играч на Манчестър Сити успя да вкара първия си гол със "синята" фланелка. Той демонстрира голямо желание в днешния двубой срещу Ботев и късметът му се усмихна.

„Искам да поздравя съотборниците, ръководството, треньорите и публиката. За нас беше много важен мач. На Левски липсваше една победа. Надявам се да вземем и вечното дерби срещу ЦСКА в събота. Оттам нататък Левски ще тръгне да мисли само за победи и успехи. Във важен момент дойде тази победа за Левски“, коментира Божинов.

„Благодарен съм на моите съотборници, защото вече в четвърти мач ми вярват и продължават да ме подкрепят. Днес наистина съм много щастлив и радостен. За един нападател, когато вкарва му идва самочувствие и настроение. Не мога да скрия, че съм щастлив. В събота ни чака много много важен мач.“

След края на срещата Божинов отправи жест към скамейката на Ботев, но той разкри, че не е бил насочен към Мъри Стоилов.

„Много хора си мислят, че жестът беше към Стоилов, но не, той не бе към него. Към когото съм направил този жест, той ме е разбрал."