Левски постигна изключително ценна победа с 1:0 над Черно море в среща от 31-ия кръг на "А" група, първа седмица на плейофите. 

Домакините не блестяха с представянето си на терена, но показаха доста добра ефективност и Дани Димов вкара единственото попадение след изключителен удар от около 23 метра в 17-ата минута.

След този мач "Сините" имат 53 точки в актива си и заемат 5-ото място в класирането, като тимът е на 5 пункта от заветното 3-о място, което дава право на участие в Лига Европа. 

"Моряците" пък са на 6-ата позиция с актив от 49 точки. Гонзо не успя да препъне отбора на сърцето си днес, макар че преди мача се канеше да го стори. През лятото той се очертава да поеме цялата спортно-техническа власт на "Герена".

Въпреки, че Левски не игра на добро ниво днес, отборът показа, че може да побеждава и когато не се представя добре на терена. Нещо, което при Тони Здравков го нямаше. 
 


Мачът започна с прекрасна възможност за гостите още в първата минута. Домовчийски успя да се справи с Белаид, след което отправи силен удар, който бе спасен от Блажевич.

В следващите минути домакините опитваха всячески да наложат натиск над противника.

Божинов пробва късмета си след удар от фаул в 8-ата минута, но Китанов успя да улови топката. 

Две минути след това бившият нападател на Манчестър Сити намери Крумов, който от своя страна центрира в наказателното поле, а топката стигна до Мисяк, който отправи удар встрани вратата.

Все пак домакините стигнаха до попадение с което откриха резултата чрез Дани Димов в 17-ата минута. Бившият футболист на "Моряците" вкара феноменален гол с топовен удар от около 23 метра, като прати топката  в горния ляв ъгъл на противниковата врата.

В следващите минути обаче темпото падна страшно много и играта до края на полувремето бе изключително безинтересна. 

В 28-ата минута Домовчийски имаше претенции за дузпа, след като между него и Блажевич имаше съприкосновение, но такава не бе свирена от рефера. На повторенията се видя, че наистина има контакт между двамата, но нападателят падна прекалено лесно и щеше да е пресилено да бъде свирена дузпа.

Десетина минути след това Божинов бе намерен от Рамос, като нападателят се опита да намери Мисяк в наказателното поле, но Китанов показа класа и плонжира топката без проблеми. До края на полувремето не се стигна до нищо интересно.

След почивката Левски първи стигна до интересна ситуация и три минути след подновяването на играта Цонев отправи хубав удар, който обаче бе отразен от Китанов.

През следващите минути на терена не се случи абсолютно нищо интересно, като темпото не бе особено високо. 

В 50-ата минута Димов от състава на домакините отправи силен удар, който обаче излезе в аут.

Няколко минути след това Чмовш засече с глава центриране, но ударът му бе неточен. 

В 64-ата минута пък Домовчийски се опита да изведе Бакари на добра позиция, но стражът на Левски внимаваше в ситуацията и разграда намеренията му, като стигна пръв до топката.

Минута след това Левски създаде добра атака, като Ради Цонев комбинира с Божинов и нападателят отправи удар, който обаче бе неточен.

В 68-ата минута Бакари бе изведен на добра позиция, но пасът бе прекалено дълъг за него и Блажевич стигна първи до топката.

През следващия четвърт час битката се водеше предимно в средата на терена и нямаше опасни ситуации. В последните минути от срещата Божинов и Мисяк отправиха удари, но доста анемични. 

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Димов 17' 

ЛЕВСКИ: Блажевич, Крумов, Белаид, Чмовш, Старокин, Д. Димов, Гаджев (60 - Ангелов), Р. Цонев (66 - Бастос), Мисяк, Рамос, Божинов (70 - Макриев)

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Александров, Ж. Атанасов, Станчев, Венков, Георгиев, Бергонси, Окоро (71 - Д. Атанасов), Божилов, Бакари, Домовчийски (68 - Коконов)