Треньорът на Левски Елин Топузаков не остана никак доволен от съдийството по време на дербито срещу Литекс, което завърши с победа за ловчанлии с 2:1 насред "Герена".

Специалистът определи действията на рефера като недопустими и призна, че реално погледнато отборът вече е загубил шансовете си за място в призовата тройка и Лига Европа.

"Не започнахме срещата по начина по който желаехме с натиск и положения, през второто полувреме се получи по-добре. Опитвахме да играем креативно, Левски трябва да има стил и облик", коментира Топузаков след двубоя.

"Не коментирам съдийството, но гледах повторенията. Това е недопустимо, тук в София. Днес незаслужено загубихме", допълни той.

"Не търся конспирации в минали и бъдещи мачове. Изразявам си мнението, независимо, че казах, че не коментирам съдийството. Футболът е игра за мъже и на голове. Съдийската намеса в нащ ущърб беше очевидна. Конкретните ситуации коментирам, смешно е да се оправдаваме за загубата с това. Момчетата имаха желание, имахме положения, играта ни се получи в офанзивен план, но неумението ни попречи да реализираме".

"Реално загубихме шансовете за Европа, но ще се борим докрай и каквото се получи. Има още доста мачове", каза още наставникът на Левски.