Георги Сърмов очаквано се завърна в Левски. След 4-годишна пауза халфът отново ще играе на "Герена". Той подписа договор за 1 година със "Сините", след като по-рано през деня прекрати договора си с Ботев Пловдив.

Това определено е страхотна новина за треньора на столичани Пепе Мурсия, тъй като той привлече още един опитен състезател с добра визитка в състава си.

28-годишният полузащитник изигра 39 мача за Ботев и отбеляза 2 гола за отбора от пристигането си в Пловдив през миналата година, но финансовата криза, която наблегна над "Канарчетата", логично принуждава по-високоплатените футболисти на тима да си тръгнат. Сред тях е и Сърмов.

Полузащитникът игра на "Герена" в периода между 2006 и 2010 година, като бе основен футболист на отбора, а добрите му изяви успяха да му спечелят и трансфер в турския Касъмпаша. 

Привличането на халфа е вторият трансфер на Левски през днешния ден, след като по-рано отборът привлече и македонският национален страж Кристиян Наумовски, който пристига от състава на Динамо Букурещ.