Левски представи днес новия си генерален спонсор - застраховаталната компания Лев Инс. Договорът между двете страни е бил подписан още вчера, но днес се проведе официална пресконференция.

Срокът на контракта е до есенния дял на сезона, като в него има и опция за други инициативи, в зависимост от желанието на самия спонсор, както и на отбора. Логото на фланелките вече е поставено и неговият дебют ще бъде на дербито с ЦСКА.  

В ролята на манекени влязоха трима от футболистите на Левски - Божидар Краев, Илия Димитров и Галин Ташев. 

Специално внимание ще бъде заложено към развитието на Детско-юношеската школа, за да могат младите таланти да получат шанс за успешна реализация.

Занимаващият се с финансите изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков не пожела да назове конкретни цифри по договора, но уточни, че Левски ще получава пари всеки месец. 

Допълнително ще има премии и бонуси за добре свършена работа.

На днешната пресконференция присъстваха изпълнителният директор на клуба Константин, представителите на застрахователната компания Лев Инс от г-жа Бойка Жекова и д-р Дилян Петров, и представителя на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хинлян. 

Един от представителите на новия генерален спонсор на Левски – Лев Инс – Дилян Петров каза, че със сключения договор „синият” клуб е избрал да тръгне по по-добър път, а именно – да се залага предимно на децата от школата.
 
„Благодарен съм, че Левски ни покани в неговото семейство. Една от основните причини да влезем са децата. Тези деца са бъдещето на българския футбол. Тази година ръководството на Левски показа че иска да тръгне по по-добър път. Няма да следваме моделите на големите грандове като Челси, Реал Мадрид, Интер и Милан, които налагат само с чужденци, а не залагат на местни кадри. Надявам се, че ще се оправдае нашето доверие”, каза Петров.
 
„Лев Инс няма намерение да се конкурира с Газпром, М-тел и така нататък. Искаме да дадем един пример за национална отговорност. Ние като лидер на пазара искаме и Левски да стане лидер в първенството”, добави той.

Константин Баждеков пък изрази благодарността си за интереса към отбора. 

„Благодаря за вниманието и уважението към Левски . Договорът е за пет месеца. В него са упоменати и разширяване на други бъдещи инициативи основно в областта на ДЮШ. Надявам се на успешно партньорство. За нас е чест да си партнираме с Лев Инс и дано това да е първата стъпка към едно дългосрочно сътрудничество. На този етап конкретни цифри няма да споменавам. Имаме конкретна твърда сума, която трябва да получаваме всеки месец. Другите суми ще се дават при постигане на конкретни резултати и свършена конкретна работа”, заяви Константин Баждеков.

„Аз съм представител на ръководството на Лев Инс, което се занимава директно с бизнеса. Радваме се и е хубаво, че имаме възможността да подадем ръка на Левски в този момент. За пръв път имаме толкова голямо партньорство”, заяви от своя страна Бойка Жекова.

"Приветстваме новия спонсор. Той предлага интересен модел на финансиране на отбора чрез допълнително стимулиране на играчите според тяхното представяне. Ние издействахме правото си да определяме кои футболисти могат да получават финансови стимули", каза представителя на Националния клуб на привържениците Степан Хинлиян.