След две нелепи грешки на вратаря Стефано Кунчев Левски допусна много неприятна загуба с 1:2 от Берое в гостуването в Стара Загора от 4-я кръг на българската А Група.

Вратарят на Левски не успя да улови ниско центриране пред вратата си в средата на първото полувреме и Мапуку засече отблизо на празна мрежа. След това Кунчев излезе извън наказателното поле и с безобразно отиграване подари топката на Мапуку за втория го на Берое.

Валери Домовчийски върна един гол за сините още преди почивката, след като бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от фаул.

След почивката обаче "Сините" така и не направиха почти нищо опасно пред вратата на съперника и логично загубиха. Така Георги Иванов Гонзо започна със загуба като наставник на отбора.

За Берое пък това е първи успех от началото на шампионата, с който тимът изпревари Левски в класирането.

 


 
Мачът започна кошмарно за Левски, тъй като домакините откриха още в 5-та минута след грешка на Кунчев. Вратарят не успя да улови ниско центриране пред вратата си и след като изпусна топката, Мапуку засече отблизо в празната мрежа.

Домакините продължиха вдъхновено и малко по-късно имаха нова опасна атака, при която топката стигна до Аясс в наказателното поле, но той стреля право в стоящия пред него защитник.

Левски бе леко объркан, като едва в 18-та минута създаде първата си хубава атака. Домовчийски можеше да изведе съотборник в наказателното поле, но подаването му бе много  лошо. Секунди по-късно обаче сините имаха чисто положение. Бедоя поднесе към Аниете в наказателното поле и той бе фронтално срещу вратаря, но стреля право в него.

В 19-та минута пък сините имаха пряк свободен удар на удобна позиция пред наказателното поле, но Владо Гаджев стреля право в стената.

В 22-та минута нова нелепа грешка на Кунчев доведе до втори гол за Берое. Вратарят на Левски излезе ненужно извън наказателното си поле, за да пресече извеждащ пас към Мапуку. Той обаче не изчисти добре топката, а я подари на нападателя, който мина покрай него и вкара на празна мрежа.

Неубедителната игра на Левски и в частност Кунчев продължи и две минути по-късно вратарят не излезе в ситуация, в която трябваше да го направи и това позволи на Мапуку да бъде изведен зад защитата. Той бе абсолютно сам срещу вратаря, но стреля неточно покрай вратата.

Левски отвърна със силен удар от дистанция на Гаджев, който мина покрай вратата. В 35-та минута гостите върнаха един гол. След центриране от фаул в наказателното поле на Берое Валери Домовчийски овладя топката и с бърз диагонален удар преодоля Макенджиев.

Пет минути преди почивката Кунчев се прояви с поредна неадекватна намеса и излезе неразчетено за висока топка, Мапуку игра с глава под носа му, но след това защитник изчисти пред вратата.

В самия край на полувремето Берое имаше хубава контраатака, от която Венци Христов не се възползва, но след това Киркар нанесе страхотен удар от дистанция над вратата.

На полувремето Георги Иванов направи две смени и Кунчев отстъпи място на Крис Наумовски, а вместо Веселин Минев бе заменен от Радослав Димитров. Това вкара по-голямо спокойствие в тима на сините, но в офанзивен план те така и не успяха да наложат натиск.

Аниете пробва да стреля директно от пряк свободен удар от 30 метра, но прати топката над вратата. Берое пък можеше да сложи точка на спора в  72-та минута, когато Керкар отне топката от Димитров и започна контраатака с трима на един футболисти, но се полакоми да играе индивидуалено и провали възможността.

Едва в последните 10 минути Левски се активизира. След центриране от Луис Педро топката достигна до Аниете, но той си я поведе лошо и не успя да нанесе удар от непосредствена близост. След това Божинов започна остра атака, но малко не му достигна да нанесе удар от наказателното поле.

В 86-та минута пък Радослав Димитров удари греда след изстрел от дистанция, но Макенджиев бе точно на мястото и нарочно остави топката, виждайки че тя няма да влезе в мрежата.

Берое - Левски 2:1

1:0 Мапуку 5
2:0 Мапуку 22
2:1 Домовчийски 35
 
Берое: Макенджиев, Иванов, Пенев, Аясс (51 Гади), Зехиров, Елиаш, Керкар, Джоман, Костадинов, Христов (89 Ндайе), Мапуку (63 Зафиров)

Левски: Кунчев (46 Наумовски), Белаид, Стойчев, Минев (46 Димитров), Крумов, Сърмов, Гаджев (65 Божинов), Бедоя, Педро, Домовчийски, Аниете