Левски победи с 1:0 Черно море в среща от 7-ия кръг на "А' група, която се игра на стадион "Георги Аспарухов". Домакините играха пред празни трибуни заради наказание. 

Мачът бе изгледан на живо от Димитър Димитров - Херо, който вероятно може би ще поеме юздите по-рано от уговореното.

Единственото попадение бе дело на Божинов от дузпа в 94-ата минута, а Живко Атанасов получи червен картон за нарушение срещу Педро в наказателното поле, в тази ситуация.

Домакините имаха своите положения в редовното време, макар и малко, но не успяха да се възползват от тях и дузпата реши всичко. Валери Божинов пък нацели греда от фаул малко преди края. 

След тази среща "Сините" се реваншираха, макар и частично, на своите фенове, за загубата от Литекс в миналия кръг. Тимът е 6-и с 10 точки, а Черно море е на 11-ото място с 5 точки.
 



Срещата започна с опит на гостите да стигнат до опасност и да владеят играта, като в 8-ата минута Райков отправи удар, който премина доста встрани целта.

Домакините обаче пропуснаха уникална голова възможност чрез Педро в 9-ата минута. Гаджев центрира перфектно за своя съотборник в наказателното поле, който непокрит от непосредствена близост извади топката в аут, а на всичкото отгоре си удари главата в гредата. 

След няколко скучни минути Педро отправи удар от дистанция, който обаче попадна право в ръцете на Китанов. 

Последваха още скучни минути през които не се стигна до опасности пред която и да е от двете врати.

В 33-ата минута обаче Педро с рязко движение се освободи от противников бранител и отправи удар от около 15 метра, но топката се отби в противников бранител и излезе в корнер.

В 40-ата минута грешка на Наумовски можеше да доведе до гол във вратата на Левски. Райков отправи удар, а македонецът изпусна топката и тя бе на косъм да влезе във вратата му, но в крайна сметка си поправи грешката навреме.

Четири минути след това Божилов отправи страхотен удар, който бе спасен от Наумовски. Минута след това Белаид се намеси отлично с решителен шпагат пред погледа на Петков, който бе на косъм да засече топката във вратата на Левски.

Второто полувреме започна с положение за Левски, което обаче не бе опасно. След центриране на Прохазка, Педро засече топката с глава в 46-ата минута, но ударът му бе твърде слаб.

Няколко минути след това Гаджев премина между няколко противникови играчи, но в последния момент Атанасов решително изби топката в корнер. 

В 58-ата минута пък бранител на Черно море изпревари Аниете за една добра топката и му попречи да стреля, като в крайна сметка изби кълбото в корнер. 

Четири минути след това Педро стреля от границата на наказателното поле, но ударът му се оказа твърде слаб.

В 68-ата минута Гаджев отправи страхотен удар от дистанция, но Китанов се намеси авторитетно. Последваха удари на Бедоя и отново на Гаджев, но гол за Левски така и не падаше. 

В 81-ата минута Педро направи сериозен пропуск. Toй остана на чиста позиция и стреля, след като бе намерен идеално от Гаджев, но Котев му подложи крак и предотврати попадение. 

Пет минути след това Божинов отправи хубав удар от фаул, като нацели страничната греда. В 93-ата минута Живко Атанасов фаулира Педро в наказателното поле и реферът посочи "бялата точка". Зад топката застана Божинов, който с техничен удар прати топката в противоположния на вратаря ъгъл и донесе успеха на тима си.


ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Божинов 94' дузпа

ЛЕВСКИ: Наумовски, Минев, Белаид, Стойчев, Крумов, Сърмов, Прохазка (86 - Огнянов, Гаджев, Педро, Аниете (64 - Бедоя), Домовчийски (79 - Божинов)

ЧЕРНО МОРЕ: Китанов, Венков, Котев, Атанасов, Александров, Стенио, Паланков (86 - Расим), Райков, Коконов (55  - Димо Атансаов), Божилов, Петков (62 - Манолов)