Левски продължава с усиленото търсене на нов нападател, след като доскорошната звезда на тима Валери Божинов предпочете да носи екипа на втородивизионния италиански слабак Тернана.

Днес тренировка с тима от стадион "Георги Аспарухов" проведе бившият нападател на Монако Фредерик Нимани, който трябва да впечатли Георги Иванов.

В момента Гонзо отново носи две дини под една мишница, изпълнявайки функциите на треньор и спортен директор. Той ще се опита да възроди "сините", които изживяха един от най-срамните сезони в историята си точно навръх 100-годишния си юбилей.

193-сантиметровият Нимани ще изкара пробен период на "Герена", след което Георги Иванов трябва да прецени дали исполинът заслужава да носи синята фланелка.

Както е известно, преди 25-годишният Нимани още един бивш футболист на Монако пробва късмета си в Левски. Става дума за Алексис Алар, който не впечатли силния човек на "Герена".

25-годишният Фредерик Нимани е бивш младежки национал на Франция, а за Монако има 9 гола в 39 мача. Той е играл също така за Лориен, Нант, Седан, Бърнли, ПАОК, Истър и ОФИ Крит. В момента е свободен агент.

За 8 сезона в професионалния футбол Нимани е играл за 8 клуба, реализирайки точно 21 шампионатни попадения в 73 мача.