Нестор Юруков е новото лице в школата на Левски, пише „Меридиан Мач". Специалистът беше назначен вчера за главен методист в ДЮШ, като той ще замени на поста Иван Колев.

Последният пое Славия и затова напусна „синия" клуб само няколко месеца след като бе назначен. Новият човек пък беше представен вчера следобед пред всички треньори в школата, които ще се запознаят с неговите изисквания.

Юруков не е толкова популярно име в медийното пространство, но във футболните среди е известен като един от най-добре подготвените теоретично специалисти. Неслучайно той е преподавател в Треньорската школа на НСА и раздава дипломи на родните треньори. Той е бил лектор и на директора и наставник на „сините" Георги Иванов.

Освен това специалистът е работил в Австрия и като цяло е немски възпитаник. Точно затова не е случаен изборът на Даниел Боримиров, който също се стреми да следва методиката, по която се работи в страната - световен шампион от последния Mондиал. В клуба Юруков ще работи в тандем с испанския специалист Давид Серано. Двамата ще отговарят основно за подготовката на треньорите в ДЮШ.