Точно преди 20 години Левски нанася най-тежкото поражение на ЦСКА във Вечното дерби, разгромявайки най-големия си съперник с гръмкото 7:1. По този повод легендата на "сините" Даниел Боримиров даде интервю, което беше публикувано на официалната страница на тима от "Герена" в интернет. Бившият национал бе един от героите в онзи мач, разписвайки се два пъти във вратата на "червените".


- Господин Боримиров, какви картини рисува в съзнанието ви споменът от великия мач завършил 7:1 за Левски?
- Споменът от този мач е един пълен стадион, с една невероятна публика и с един невероятен отбор, който постави зашеметяващ рекорд в славната си 100 годишна история.

- След мача помислихте ли си, че имената ви вече стоят редом по геройство до тези на Гунди, Сашо Костов, Кирилов, Богданов от онзи отбор победил ЦСКА със 7:2?
- Не, такова нещо не ни е минавало през главите, ние бяхме толкова радостни след мача, че въобще не сме мислили за такова съревнование и съпоставяне с тези легенди на Левски.

- Пазите ли си фланелката от този велик мач?
- Аз пазя всяка една своя фланелка от паметни мачове с мое участие на Левски през годините, а точно тази е поставена на специално място в моя личен музей.

- Бихте ли я дарили на фен-клуба или на музея на славата на Левски?
- Това е изключително скъп спомен за мен и с голяма болка бих се разделил с тази фланелка и ще помисля как бих могъл и музея и фен-клуба да притежават част от нея.

- Колко много ги болеше футболистите на ЦСКА от тази загуба?
- Със сигурност много ги е боляло и слава Богу в моята кариера никога не ми се е случвало да бъда на тяхно място.

- Колко често и по какъв повод си пускате запис от този мач?
- За последно гледах този мач преди 1 година, но все по-рядко напоследък гледам записи на мачове с мое участие, тъй като ежедневието ми е изцяло погълнато от работата и ангажиментите ми в ДЮШ на Левски.

- Помните ли головете за 3:1 и 5:1, с кой крак ги отбелязахте?
- Мисля, че за 3:1 вкарах с десния, а за 5:1 с левия. Не, и двата гола ги отбелязахте с левия крак (смее се)

- Що за публика е тази, която още преди края на мача вече отсъства от стадиона?
- По това се различава публиката на Левски от публиката на ЦСКА. Публиката на Левски винаги е подкрепяла отбора си до последно и виждаме дори в тези тежки времена в момента, че тя е плътно до любимия отбор.