Левски спечели очаквано лека победа с 7:1 като гост на Спартак Варна в мач от турнира за Купата на България

Така сините отпразнуваха по възможно най-добрия начин 20-годишнината от победата със 7:1 над ЦСКА, като повториха същия резултат.

Домакините се намират в много тежка криза и нямат спечелена нито една точка от седем мача. Те са на последно място в Б Група с голова разлика 2-22.

Така играчите на Левски бяха по-затруднени от ужасно лошия терен, който на всичкото отгоре бе наводнен заради силния дъжд, отколкото от играчите на съперника.

Миро Иванов откри резултата в самото начало, а Радослав Цонев удвои в средата на първото полувреме. Малко преди почивката и скоро след нея пък 18-годишния Божидар Краев ознаменува дебюта си като титуляр в мъжкия тим на Левски с два гола.

В 75-та минута друг юноша на клуба - Владислав Мисяк се разписа, след като влезе като резерва. Друг играч от пейката - Валери Домовчийски добави шести гол след добра работа на Мики Орачев. В самия край на мача Краев оформи своя хеттрик с удар отблизо. В допълнителното време пък влезлият като резерва Диян Малчев отбеляза почетно попадение за домакините.


Предвид тежката ситуация в състава на Спартак и очаквания лесен мач, треньорът на Левски Георги Иванов бе дал почивка на много от титулярите. Владимир Гаджев, Веселин Минев, Луис Педро и Георги Сърмов получиха почивка.  Валери Домовчийски и Мигел Бедоя пък започнаха на пейката.

Първи мач от месец февруари насам записа Мирослав Иванов. И именно той откри резултата още в 8-та минута. Роман Прохазка проби по дясното крило и центрира пред вратата, където защитата на домакините остави Миро Иванов абсолютно непокрит на пет метра пред вратата и той засече спокойно с глава.

Домакините имаха три възможности от статични положения, но първо Чипев стреля неточно от фаул, а след това на два пъти не бяха използвани шансове за центриране.

В средата на полувремето Левски нанесе втория си удар.  След разбъркване в пеналта дълго време защитата на домакините не можа да изчисти топката, накрая Краев поднесе назад и Радослав Цонев с отсечен удар от границата на пеналта вкара топката до гредата.

Силен удар на Антон Огнянов с мъка бе избит от вратаря, а при продължението на атаката Стефан Велев стреля неточно от въздуха от около 10 метра дистанция.

В 39-та минута 18-годишният Божидар Краев вкара първото си попадение с мъжкия отбор на Левски. Той получи топката пред наказателното поле, залъга съперник с десния крак и след това с левия нанесе не особено силен, но много точен удар до гредата и вратарят Филип Димитров бе безпомощен.

Осем минути след началото на второто полувреме Краев вкара нов гол. Антон Огнянов проби отляво и центрира успоредно по земя, Аниете не можа да засече пред вратата,но на втората греда от малък ъгъл Краев успя да вкара в опразнената мрежа. Малко по-късно Стефан Велев стреля от непосредствена близост с глава, но Димитров направи чудесно спасяване на голлинията.

Домакините едва успяваха да минат в центъра, но имаха възможност да вкарат след подарък на защитата на гостите. Последният в защитата Галин Ташев загуби топката от Станимир Димитров, който тръгна сам срещу вратаря. Той се забави малко с удара и това позволи на Димов да се хвърли на пътя на изстрела, топката рикошира, прехвърли вратаря и се удари в напречната греда.

Левски продължи да атакува и в 74-та минута вкара пети гол. Резервата Пламен Крумов центрира по земя пред вратата и след като Димитров изби много лошо, другата резерва Владислав Мисяк вкара отблизо в мрежата.

Само две минути по-късно трети играч от пейката се записа сред голмайсторите. Валери Домовчийски се възползва от чудесен пробив и поднесена топка от Мики Орачев и засече отблизо в мрежата.

Темпото на игра поспадна, но въпреки това две минути преди края Божидар Краев оформи своя хеттрик. Заслугата за гола бе на Огнянов, който проби отляво в наказателното поле, поднесе назад и Краев лесно вкара с удар отблизо.

 Във втората минута на даденото от съдията допълнително време влезлият като резерва за домакините Диян Малчев вкара почетно попадение за Спартак. Той получи подаване пред наказателното поле от Радулович и с точен удар до гредата направи Наумовски безпомощен.

Спартак Варна - Левски 1:7

0:1 Мирослав Иванов 8
0:2 Радослав Цонев 24
0:3 Божидар Краев 39
0:4 Божидар Краев 52
0:5 Владислав Мисяк 74
0:6 Валери Домовчийски 76
0:7 Божидар Краев 89
1:7 Диян Малчев 92


Спартак Варна: Филип Димитров, Славомир Събков (69 Орлин Орлинов), Роналд Донев, Тодор Маринчев, Радомир Тодоров, Николай Чипев, Никола Яначков (46 Станимир Димитров), Никола Радулович, Красимир Илиев, Пламен Иванов (46 Диян Малчев), Огнян Стефанов

Левски: Кристиян Наумовски, Мики Орачев, Роман Прохазка (59 Пламен Крумов), Галин Ташев, Пламен Димов, Антон Огнянов, Мирослав Иванов (64 Владислав Мисяк), Радослав Цонев, Стефан Велев, Божидар Краев, Антонио Аниете (58 Валери Домовчийски)