Мениджърът на Левски Георги Иванов - Гонзо бе на седмото небе след страхотната победа с 3:2 над шампиона Лудогорец.

Той обяви, че успехът е могъл да бъде още по-солиден, ако неговите играчи са си вкарали и останалите положения.

Освен това специалистът обяви, че назначаването на Пепе Мурсия е било голяма негова грешка и ако той е бил начело на тима от началото на сезона, тогава отборът е щял да бъде лидер в класирането.

"Първо – аз съм убеден в качествата на играчите. Второ – аз съм убеден, че това, което правим с екипа ми, ще донесе резултати и те вече идват. Аз вече казах, че ще ни трябва време.

"Вие почнахте още след първия мач да имате претенции – къде основателни, къде не. Радвам се, че всички, които бяха срещу играчите, дори част от феновете на Левски, ги накарахме да се гордеят с този отбор. Имаме уникален колектив като футболисти – професионалисти.

"Нормално е като се забавят заплатите да има недоволство. Те желаят да се развиват – да се развиваме и ние като успехи, и те като играчи. Ако исках да бъда треньор, щях да бъда треньор още преди да взема Мурсия. Може би сериозна грешка направих с Мурсия и съм убеден, че ако бяха аз треньор от първия ден на сезона, щяхме да сме на първо място сега.

"Не искам да се изтъквам, но тези два месеца бяха пропуснати и наваксвахме с подготовката. Радвам се, че въпреки критиките към отбора в последните два месеца, отборът намира сили. Намираме верния ритъм, точния ритъм, сега имаме две гостувания, които трябва да спечелим, за да отидем там, където ни е мястото.  

"Иска ми се Херо да дойде от зимата, за да развием отбора и да имаме още по-големи успехи. Не само в България, но и в Европа, защото като изключим последните 3 години на Лудогорец, ние имаме най-големите успехи”, коментира Гонзо преди „Диема” след мача.

Той изрази съжаление, че Левски не успя да вкара повече голове на Лудогорец тази вечер.

„Не беше изстрадана победата. Съжалявам, че не вкарахме още голове. Имахме ситуациите да го направим, особено първото полувреме можехме да затворим мача и да направим 4:1. Момчетата изпълниха указанията и ги поздравявам. Ние имахме доста указания, футболистите се справиха перфектно, комбинираха, играеха, бяхме агресивни”.

Треньорът на Левски разкриткува съдията Георги Кабаков, че е помагал по всякакъв възможен начин на разградчани

„За мен дузпата е доста пресилена и съдията накланяше везните в полза на Лудогорец във всяка ситуация, която имаше. Безяк падна предварително, а краката на Крумов са на една място. Ако се свирят такива дузпи, трябва да има по 10 на мач”.

На брифинга след двубоя Георги Иванов подчерта, че знае как да бие Лудогорец, но всичко зависи от играта на футболистите на терена.

"Днес изиграхме много добър мач. През цялото време бяхме агресивни, контраатакувахме добре и не давахме шансове на Лудогорец. Само съжалявам, че не вкарахме повече голове. През първото полувреме имаше динамика, имаше агресия. През второто полувреме свалихме темпото, но съм доволен от всеки един от играчите.

"Имахме идея как да противодействаме на Лудогорец, знаехме техните слаби страни и ги използвахме. Нашите флангови хора излизаха от задни позиция, а Аниете и Бедоя влизаха в центъра, за да издърпват техните централни защитници и после да използваме дълбочината.

"Накрая треперихме в последните 5-6 минути, трябваше да решим по-рано мача Знам как се побеждава Лудогорец. Казах и на футболистите, че ако изпълнят това, което им казвам, ще победят. Тяхна е заслугата, защото те го направиха. Независимо каква идея и замисли има един треньор, ако футболистите не го правят, няма шанс да спечелят мача”, коментира синята легенда.

Той се надява този успех и предишните още 4 поредни победи да свалят напрежението и да намалят критиките върху неговите момчета.

"Радвам се за футболистите, защото нашите играчи бяха подложени на убийствени критики отвсякъде – дори от нашите фенове. Сега трябва да се отърсим психологически, за да разберем, че можем да играем още по-добре. След тази победа е нормално хората да очакваш да побеждаваш.

"За да играеш добре, да правиш преса, трябва да си добре подготвен физически. Нашият отбор в началните мачове не беше подготвен да играе така, както трябва да играе Левски. Сега горе-долу сме стигнали до някакво ниво, още не сме на максимума. Надявам се в следващите мачове да показваме много по-голяма динамика. Искаме да сме фактор в първенството, а не както всички ни слагахте едвам да влезем в шестицата”

Според Гонзо и е било нормално Левски да убива темпото през втората част, която започна с два гола аванс за тима и обвини съдията Кабаков, че е развалил мача с дузпата за Лудогорец.

„Имам претенции за съдията, през целия мач отсъжданията бяха в полза на Лудогорец. Съмнявам се и за дузпата, той развали мача с тази дузпа. Няма как да подцениш Лудогорец. Може би при 3:1 се опитахме да контролираме мача, а не да бъдем агресивни. Може би щяхме да сме много по-агресивни, ако на полувремето беше 1:1. Нормално е при 3:1 да се опиташ да затвориш мача. Те вкараха гол в 86-ата минута и върнаха напрежението в последните минути”.