Бившият треньор на Левски Антони Здравков-Сухия направи любопитен коментар преди поредното "вечно дерби", което е тази събота на стадион "Васил Левски".

Както е известно, ЦСКА има пет поредни шампионатни победи над Лeвски, като част от тях бяха именно с треньор Антони Здравков.

Сега армейците са еднолични лидери в класирането и се готвят за нов успех. Ето какво сподели Сухия в актуално студио "Дерби"

"Престижът от победата във вечното дерби винаги е носил положителни емоции и обратно – негативни от загубата. Левски доста се отдалечи от ЦСКА и Лудогорец, но ако бие ЦСКА, има възможност да се върне в битката за титлата".

"Не мога да дам обяснение за случващото се в Левски в момента. Сега нямам допирни точки с работата на треньори и състезатели. За мен се получава това, защото Левски не си вкарва положенията или подценява противника".

"Сблъсъкът ще изглежда затворен и от двата отбора в началото. Двата отбора ще започнат предпазливо, никой не иска да изгуби този мач. ЦСКА при Стойчо Младенов изповядва този стил - сигурно в защита и напред ако се отворят пространства, да се атакува бързо".

"Той прави идентични смени - около 60-ата минута влизат по-дефанзивни играчи и затварят мача, докато в атака се използват празните пространства. На публиката на Левски това никога не се е харесвало да се търси победа с един гол и винаги се търси втори или трети гол, а това много често води до загуба на точки".

"Изцяло е спортно-технически проблемът на Левски. В Лудогорец политиката е много различна от Левски и ЦСКА, мислят по различен начин. Левски преди 4 години ако не беше разпродал отбора си, щеше да повтори много свои успехи".

"Давам само два примера - Левски продаде Жоазиньо и Зе Соарес много бързо, защото имаше нужда от пари, а можеше да спечели много повече, ако ги беше задържал още малко”.