Нападателят на Левски Антонио Кинта Аниете даде интервю пред Канал 3, в което изрази своята увереност, че "сините" ще успеят да победят ЦСКА в съботното вечно дерби.

"Знам много добре какво означава това дерби за феновете и на двата отбора. Много трудно е да се направи перфектна тактика, за да се стигне до победата. Наясно съм, че в този двубой предварителните сметки почти никога не излизат", започна Аниете.

"Случва се доста често това, което си мислиш, да се получи по съвсем различен начин. Ние трябва да покажем страст, желание и да спечелим на всяка цена. Буквално трябва да изядем ЦСКА."

"Ако наистина има човек с по-голямо желание от моето да вкара на ЦСКА, нека каже! Но едва ли има такъв. Имам огромната мотивация да отбележа, но няма как да обещая, че ще го сторя. Истината е, че много ми се иска и ще работя здраво, както го правя, и се надявам да вкарам. Но и да не съм аз, нека е някой друг наш футболист и да спечелим."

"Да, определено може да направим аналог със севилското дерби. Защото Севиля играе с червен екип, докато Бетис е отборът на народа. Така бих оприличил и Левски. При това положение се получава, общо взето, същото дерби. Затова севилският сблъсък има много общо с Левски - ЦСКА."

"Преди равенствата срещу Марек и Локо Пловдив успяхме да запишем серия от 4 поредни победи. За съжаление не бихме в последните си два мача. Смятам, че заслужавахме да спечелим 6 точки от двубоите, тъй като показахме далеч по-добра игра от противниците си."

"Късметът обаче ни изигра лоша шега. Връщайки се към мача с Локомотив, смятам, че и главният рефер изигра доста голяма роля, за да не победим. Определено обаче заслужавахме да имаме 4 точки повече в актива си."

"Не искам да влизам в подробности дали Георги Иванов или Пепе Мурсия е по-добър, факт е, че Гонзо е много добър треньор. При него работим добре и атмосферата в съблекалнята е на ниво. Всички сме доволни. Сигурен съм, че с човек като Георги Иванов успехите на Левски няма да закъснеят."

"Ние сме футболисти и трябва да работим независимо с какъв треньор. По никакъв начин не трябва да ни влияе това дали ще дойде нов човек на пейката. Освен това и не ни касае. Нашата работа е да показваме във всеки мач, че заслужаваме да сме тук. Беше Пепе Мурсия, сега е Георги Иванов, след Нова година ще е Димитър Димитров - ние сме длъжни да даваме максимума при всеки от тях."

"Смятам, че имаме силите да се преборим за титлата още този сезон. Разбира се, че загубата на точки в последните два мача ни отдалечава от лидера ЦСКА, но се надявам в събота да счупим прокобата и да се върнем на победния път. Все пак има още много мачове до края на първенството. Бихме могли да се поздравим с титлата."

"Мога да кажа, че вече се чувствам далеч по-добре в България отколкото в първи те дни. Свикнах с живота в София. Беше ни доста трудно и на мен, и на Бедоя, когато дойдохме. Все пак обстановката бе непозната. Но вече всичко е ОК. Успяхме да влезем в ритъм и условията ми допадат", каза още Аниете.