Считаният за сигурно нова попълнение на Левски Гийон Фернандес се разминал със "сините" в последния момент, защото поискал да му бъде платено накуп, разкрива вестник "Стандарт".

Както е известно, холандецът мина успешно медицинските тестове в четвъртък и седна да договаря личните си условия. 28-годишният футболист се съгласил на предложената му заплата до края на сезона.

Нападателят обаче настоял да получи авансово парите, които му се полагат по договор. Ръководството на клуба от "Герена" категорично отказало и му обяснило, че подобна практика няма никъде по света.

Холандецът, играл за последно в Цволе миналия сезон, бил твърд, защото чул ужасяващи неща за ситуацията в родния футбол. Другата оферта на Гийон била да вземе една заплата напред и банкова гаранция за останалата сума.

Треньорът и спортен директор Георги Иванов обяснил на стрелеца, че е склонен да му плати авансово за един месец, но нищо повече. Гонзо се опитал да успокои Фернандес, че всичко ще е наред, щом има договор, но и това не дало резултат.