Мениджърът на Левски Георги Иванов смята, че отборът има потенциал да се бори за място в евротурнирите, но ясно осъзнава, че няма такъв за титлата.

Той започна жестока атака срещу президента на БФС Борислав Михайлов след днешното равенство 2:2 срещу Литекс. 

Според него, представителите на Българския футболен съюз не помагат на българския футбол, а само стоят като страничен наблюдател и глобяват тимовете, потънали във финансови проблеми.

Самият Иванов бе наказан за днешния мач и не води отбора си.

"Смятам, че мога да задам няколко въпроса към Дисциплинарната комисия. Имам въпроси и към президента на БФС, по какъв и по кой начин се определят наказанията за отборите“, започна Георги Иванов.

"Президентите на клубове в БФС е нормално да дърпат чергата към себе си. Това е недопустимо да се случва в българския футбол. И докато това се случва няма да има български футбол.

"Не може хора, които са пряко ангажирани към клубовете, да взимат решения за това какво да се случва. За това, че примерно днес бях наказан."

"Даниел Бормиров беше много прав. Реакцията на Боби Михайлов, когато обясняваше как Боримиров трябвало да си гледа школата, е много грешна. Ако гледаме какво прави Боби Михайлов – трагедия е всички в Детско-юношеската школа, трагедия е всичко в националния отбор.

"БФС трябва да вземе адекватни мерки в това, което се случва. Трябва да правят така, че футболът да се развива, а не само да се издържат от глоби на клубовете." 

"Правят неща, които са в ущърб на клубовете, а не да им помогнат за подобряването на тяхното състояние. Във всякакъв аспект. Работят на принципа проба – грешка. Не може да направиш отбори за 21-годишни, които нямат никаква цел.

"В същото време тези отбори са на бюджет, който се равнява на Б група. Президентите в БФС е нормално да дърпат чергата към себе си. Не може те да взимат решение за това, което се случва“, коментира Георги Иванов.

Треньорът призна, че е направил грешка, като влезе на терена при една от ситуациите на мача Ботев – Левски. Наставникът обаче има претенции към Дисциплинарната комисия не заради своята санкция, а към това, че към останалите представители в родния футбол не се подхожда със същата справедливост, визирайки случилото се на мача ЦСКА – Лудогорец.

"Аз признавам своята грешка на мача Ботев – Левски. Но не може да се събере във вторник Дисциплинарната комисия, да обявят, че ще се съберат следващия понеделник, да се събере след това в четвъртък и да вземе наказание само за мен. Нека Борислав Михайлов да обясни защо направи това нещо. Говорим тук за принципност“, каза още Георги Иванов.

"Какво има към клубовете, единствено глоби? Какво правят за развитието на футбола? Нека Боби Михайлов и Изпълкома да обяснят как развиват футбола в България.

"По никакъв, ако се хвалиш само с това, че можем да платиш лагера на националния отбор... Трябва да се направи така, че българският футбол да бъде на добро ниво, БФС сега е само наблюдател и глобява. Съжалявам много“, коментира още Гонзо.