Благодетелят на Левски Тодор Батков сподели след днешното Общо събрание, че лицензът на клуба за участие в евротурнирите е под заплаха.

"Очевидно е, че ще трябва да плащаме неустойки на част от освободените футболисти. Макар и трудно трябва да решаваме въпроса с лиценза. Не мога да си представя Левски да не играе в Европа", каза Батков.

"През следващата година не бива да надхвърляме бюджет от 8 милиона лева, като перо работна заплата трябва да достига максимум 6 милиона."

"Както винаги, аз съм се посветил на задачата да осигуря издържането на Левски. Да, финансовото състояние е тежко, но аз съм умерен оптимист за бъдещето на отбора."

"Ще се стараем да нямаме неразумни разходи за трансфери и заплати на футболистите, както и пренасищане на щата. Левски го има, имало го е и ще го има."

"Клубът е имал много тежки моменти в своята история, но винаги се е завръщал силен на голямата сцена. Така ще бъде и сега."

Той потвърди намерението си да даде акции на клуба на феновете, но е готов да го стори само ако ултрасите имат възможност и желание да наливат около 1 милион лева годишно в касата на клуба. За тази сума Батков ще се раздели навярно с 15% от акциите си

В същото време стана ясно, че преговорите с Димитър Димитров - Херо ще се водят по-късно днес.

"След като говорим с Херо, ще преценим какво трябва да направим през зимата. Ако той не иска да бъде старши треньор на Левски,ще обсъдим бъдещето на поста със собственика на клуба", заяви Георги Иванов, който е спортен директор и треньор.

"Има хора, които не оправдаха очакванията за клуб като Левски. Факт е и това, че през сезона имахме добри мачове. Сега искаме да подсилим отбора, да се класираме за Лига Европа и да изградим силен състав за груповата фаза. Надявам се следващата година да бъде по-добра", добави Гонзо.

Тодор Батков остава председател на Надзорния съвет. Освободен е Христо Друмев, като на негово място идва бившият зам.кмет на София Минко Герджиков. Третият член на Надзорния съвет остава Александър Ангелов.

 

Надзорен съвет

Тодор Батков - председател

Александър Ангелов - член

Минко Герджиков - нов член (заменя Христо Друмев)

 

Управителен съвет

Иво Тонев - председател

Константин Баждеков - член

Национален клуб на привържениците - член

Тръст "Синя България" - член