Мирослав Иванов, който почти сигурно напуска Левски през месец януари, даде интервю пред вестник "Тема спорт", в което говори за състоянието на отбора. Шуменския Деко смята, че на "Герена" има футболисти, които не отговарят на класата на отбора.

"Варианти винаги има, но от клуба не са ми предлагали нов договор. Това са нормал­ни неща във футбола - един си тръгва, друг идва. Със си­гурност Георги Иванов е на­ясно, че контрактът ми приключва. Единствено си пожелахме успех един на друг и това беше", започна Миро Иванов.

"Не съжалявам, че се вър­нах на "Герена". Но е факт, че нещата не се развиха по на­чина, който очаквах и това се случи най-вече след смяна­та на Йоканович. Нямам предс­тава защо в момента, в кой­то Антони Здравков застъпи, спряха да ме пускат."

"След това дойде тази контузия в корема, която бе и най-голе­мият проблем. Благодарен съм на Гонзо и доктора на Левски, защото подходиха много професионално и има­ха основна заслуга да се изле­кувам."

"В Левски текучество­то трябва да спре и да се за­ложи на един човек, който да има цялата власт и подкрепа от абсолютно всички. Просто на сезон трябва да се сменят максимум по два­ма-трима играчи, за да бъде изградено ядро и Левски да тръгне по правия път."

"Имам чувството, че не­що тегне над Левски. Ако го­ворим за загубите от ЦСКА - в много от мачовете ги на­диграхме, но загубихме. Има някакъв проблем в самия клуб и той не е от вчера или от днес, а от 2009 година. Може би последният силен сезон бе 2009/10, когато отборът влезе в групите на Лига Евро­па."

"Оттогава нещо се случи и нещата се обърнаха наопа­ки. Много хора плюят по нас­тоящите футболисти, но съм убеден, че много от тях имат качествата да са на "Герена". Но ще бъда честен - има и такива, които не отговарят на нивото."

"Относ­но чужденците ще кажа, че ако играят, те трябва да са с класа над българите. Към момента не виждам какви претенции може да имаме към двамата испанци (Бедоя и Аниете) и Прохазка."

"Когато си в Левски, няма мач, в който да не излезеш и да не играеш на сто процен­та, на терена не мислиш за пари. В даден момент, кога­то обаче не получаваш пари два, три или четири месеца, става проблем."

"Знаете, че когато си футболист и из­карваш заплата над средно­то ниво, помагаш на други хора от семейството. Така че това е проблем. Но във всеки мач сме били надъхани и сме показали максимума, макар резултатите да не са както трябва."

"Нямам съмнение, че Левс­ки ще е в топ 6. Смятам, че и програмата не е тежка и ще спомогне за класирането. Но не това е проблемът на клуба. На всеки е ясно, че Левски трябва да се цели в титлата, но са много фак­торите, които в момента пречат тимът да е първи."

"Истината е, че с добри фи­нанси всеки просперира. То­ва е доказано и през години­те. Честно казано и футболистите не са по-лоши от тези на Лудогорец, но там има трима-четирима, кои­то дърпат отбора. С някол­ко нови попълнения обаче не­щата ще се стабилизират."

"Не съм работил с Херо, но съм слушал от футболис­ти и други специалисти. Два пъти ме е канил в Черномо­рец, но не се случиха неща­та. Надявам се, който и да дойде, та дори и Гонзо да остане треньор, Левски да тръгне нагоре. Във втория ми период на „Герена" се раз­читаше на индивидуални ка­чества, но с идването си Гонзо се опита да вкара стил.

"Сигурен съм, че ще играя още 2-3 години, но не знам къде", завърши своето изказване Мирослав Иванов.