Левски няма как да иска служебна победа срещу Лудогорец, ако Козмин Моци вземе участие в дербито. Това заяви адвокатът по спортно право Георги Градев.
 

Още по темата

 

По-рано през деня членът на Управителния съвет на „сините” Васил Колев се закани, че клубът ще настоява пред ФИФА и Спортния арбитраж в Лозана успех с 3:0 в Разград, при условие, че румънският национал играе.

Председателят на тръст „Синя България” е на мнение, че БФС е нарушил правилника, като е наложил само един мач наказание на Моци за средните пръсти по време на срещата с Литекс (0:1).

Тогава централният защитник си изкара червен картон, след което започна да размахва неприлични жестове към публиката в Ловеч, ритна бутилките с вода и се скара с полицията в тунела.

Градев обаче поясни, че футболната централа е спазила законите си. Ето какво написа той във Facebook. “При цялото ми уважение към Васко, но в този случай не е прав!”


”Средният пръст (т.е. “неприличен жест” на езика на Дисциплинарния правилник на БФС) на Моци не попада в хипотезите на чл. 21 и чл. 27, а в хипотезата на чл. 22, ал. 4. Никъде в чл. 21 или чл. 27 не се говори за ССП (б.р. – спрени състезателни права) поради показване на ”неприличен жест”.


”Основен правен принцип е, че не може да се наложи (по-тежко) наказание без правило за това (nulla poena sine lege). По-скоро БФС трябва да промени правилниците си, за да бъдат в унисон със съвременни тенденции.”