Левски ще поиска от ФИФА служебна победа над Лудогорец, ако Козмин Моци играе в дербито между двата отбора в неделя. Това заяви членът на Управителния съвет на столичния клуб Васил Колев.

Той възнегодува от лекото наказание, което получи защитникът от БФС за непристойното си поведение в Ловеч. Там бранителят получи червен картон, след което започна да размахва средни пръсти на публиката на Литекс, да рита бутилки с вода и да се разправя с полицията.

Румънският национал обаче отнесе само един мач дисквалификация за гаменските си постъпки и ще бъде на разположение за сблъсъка със „сините“.

Колев е на мнение, че Моци е санкциониран неправомерно и ако играе в неделя, „сините“ ще подадат жалба във ФИФА или Спортния съд в Лозана за искане за служебна победа с 3:0.

„Уважаемият г-н Моци трябва да отнесе минимум два мача за две отделни прояви, без да броим връщането от тунела, за да изгледа мача, което също е забранено. Така че утре ще предложим на УС на Левски, ако г-н Моци играе в неделя, Левски да се обърне към ФИФА или Арбитражния съд в Лозана и да иска служебна победа, защото г-н Моци играе неправомерно, тъй като БФС не е приложил собствения си правилник“.

„Веднъж имахме намеса на ФИФА при случая "Кишишев", да видим сега. Ама може и аз като пълно аматьорче да бъркам. Заради това ще видим какво ще кажат юристите на клуба”, написа Колев във Facebook, след което приложи наредбите и на футболната ни централа като доказателство, където захапа и изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Ето ги и тях:

Защо БФС ни прави на луди?

(На вниманието на Ангел Петричев, този вещ познавач на дисциплинарния правилник):

Член 27, ал. 3:
 

(3) Когато на състезател по време на среща е показан картон (жълт или червен) и между двете полувремена или след края на срещата той допусне провинение, описано в допълнителен доклад и/или видеозапис, то тогава поотделно се налага наказание и глоба за получени/те по време на срещата картон/и и за провинението, описано в доклада/ите и/или видеозаписа.


Доколкото аз като пълно аматьорче чета и разбирам за разлика от доказания професионалист Петричев, то според този член Моци хем трябва да бъде наказан за червения картон, хем за жестовете след това. А те са описани в чл. 21, ал. (б)

б) Когато съдията не е санкционирал провинението: - ССП за определен брой срещи или период от време;

- при случай на обида, заплаха, брутално поведение, изразени публично, към публика, състезатели, служебни или длъжностни лица.