Оставането на Левски във втората шестица на „А” група е лишил клуба от приходи от 800 хиляди лева. Това обяви председателя на Управителния съвет на „сините” Иво Тонев

Още по темата

 


Точно от толкова пари се нуждаят столичани, за да успеят да вземат лиценз за участие в евротурнирите през следващия сезон.

„Сега е моментът да кажа, че присъствието във втората шестица ни лиши от приходи. Бях си направил сметката и водих сериозни разговори, с две фирми се бях договорил да ни дадат по 200 хиляди лева, за да им сложим имената на фланелките до края на сезона. Те се от казаха, тъй като условието обаче беше да сме в първата шестица. Тези 400 хиляди лева плюс поне още толкова от билети – 800 хиляди, които са ни необходими за лиценза, ние ги изгубихме, защото сме във втората шестица”, разкри Тонев пред TV+.

Той обаче е оптимист, че Левски ще успее да вземе лиценз и разкри какви са основните разходи на клуба.

„В началото на годината имахме 1,7 милиона лева задължения, сега ни остават около 800 хиляди лева. Т.е. за два месеца и половина сме се разплатили и разсрочили над 900 хиляди лева. С общите усилия и на Георги Иванов, и на Баждеков, и на Батков, и на хората от Националния клуб на привържениците и от тръст “Синя България”. Ако не съумеем да получим лиценз, ще бъде много лошо”.

„Клубът има задължения и към НАП, и към фирмите, които строят сектор “А” на стадиона. По последния въпрос няколко пъти казах, че фирмите ще си получат парите от приходите от вход в сектор “А”. Това е добре за Левски, тъй като по никакъв начин строежът няма да натежи на бюджета на футболния клуб. Иначе колко милиона са необходими на Левски, за да се стабилизира и да бъде сериозен водещ клуб в България – това е много относително”, добави Тонев.

Шефът коментира и Лудогорец, който е съперник на столичани на 1/2-финалите за Купата на България и заяви, че поведението на разградчани е малко нагло.

„Излизаме срещу безспорно най-добрия отбор в България във всяко едно отношение, колкото и да злобеят срещу Лудогорец, не могат да го отрекат. Грандоманското отношение на ръководителите от Разград понякога дразни, но те имат основание, защото са постигнали нещо, и то за много кратък период”, добави Тонев.