Спортният директор на Левски Георги Иванов призна, че на клуба му е трудно да покрива старите си дългове и едновременно да плаща новите.

Още по темата

 

”Сините” са в сериозна финансова криза, но днес все пак успяха да платят 351 хиляди лева за лиценза и най-належащият проблем е отстранен.

„Левски изплаща стари задължения и не можем да платим на футболистите и персонала. Играчите показват характери и волеви качества. Но така не може да продължава. Ако нямаме нужното финансиране, напълно нормално е да не можем да запазим чужденците.“

„Правим всичко възможно футболистите да бъдат спокойни. Трудно е да плащаш стари задължения и текущи едновременно. Последните две-три години има доста задължения, щом дълговете са 800 000 лева“, каза Гонзо.

Той коментира и победата с 5:0 над Локомотив Пловдив. „На Герена играем добре, изключението е мачът с Хасково (1:1). Когато има атмосфера, отборът може да играе хубав футбол. Направихме нелоши комбинации, които ми харесаха. Всички сме доволни от мача”, добави Иванов.

Гонзо не пропусна да говори и за предстоящия полуфинал с Лудогорец за Купата на България. Първата среща в Разград завърши 0:0, а реваншът е на 29 април.

„За Лудогорец – ще направим всичко възможно да отидем на финал. Левски винаги очаква за победа. Левски показва, че се доближава до Лудогорец. Ще се срещнат два отбора които играят най-добрия футбол. Ще направим всичко възможно да продължим. Нашият фактор е домакинството“, завърши Гонзо.