Левски изигра най-силния си мач във втората шестица на „А” група.

”Сините” постигнаха втори успех във долната половина на таблицата от четири мача, след като разгромиха с 5:0 Локомотив (Пловдив) в двубой, игран на стадион „Георги Аспарухов”. Головете за домакините вкараха Валери Домовчийски, Роман Прохазка, а Антонио Аниете се отчете с хеттрик.

Но победата можеше да бъде много по-изразителна. Левски обаче направи куп пропуски пред вратата на гостите, като няколко от тях бяха на празна врата. Върхът беше в 65-ата минута, когато Абди не вкара дузпа, с което тотално отчая феновете с пропуските си. Именно сомалиецът беше най-деен с изпускането на чисти положения.

В класирането Левски остава на 7-мо място с 41 точки, докато „смърфовете” са на 10-та позиция с 23 т.


В началните минути Левски осъществи домакински натиск, но Абди и Мигел Бедоя не се възползваха пред открилите им се възможности. След четвърт час игра Антонио Аниете беше изведен зад защитата на Локомотив, но Скорчев се оказа по-бърз със стотни от секундата и стигна пръв до топката.

Така се стигна до 17-ата минута, когато Абди намери Аниете, който беше съборен в наказателното поле от вратаря на пловдивчани. Главният съдия Стефан Апостолов без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана Валери Домовчийски, който изпълни хладнокръвно и не сбърка – 1:0 за Левски.

След малко повече от час игра столичани за малко не удвоиха преднината си. Абди отново мина като на парад през отбраната на Локомотив и пусна пас към непокрития Домовчийски, но милиметри разделиха нападателя да засече топката във вратата. В 34-ата минута Домо успя за втори път да преодолее Скорчев, но този път голът бе отменен, тъй като острието се намираше в положение на засада.

В 39-ата минута Левски направи пропуска на сезона. Прохазка и Абди излязоха сами срещу Скорчев, при което халфът пусна към сомалиеца, но той не успя да вкара на празната врата от няколко метра! Минута преди края на полувремето възпитаниците на Стойчо Стоев отново изпуснаха 100%-во положение за гол.

Веселин Минев намери Домовчийски в наказателното поле, но нападателят не успя да засече топката добре и да я прати в опразнената врата.

3 минути след подновяването на играта Левски най-накрая удвои преднината си. Гаджев и Минев направиха отлично двойно подаване, след което защитникът намери Прохазка, който на празна врата не сбърка.

След този гол футболистите на пловдивчани буквално спряха да играят и за 3 минути инкасираха още две попадения, дело на Аниете. Първо Прохазка намери испанеца, който необезпокоявано си нагласи топката и с диагонален  удар направи преднината на "сините" класическа.

В 58-ата минута Аниете се освободи от двама защитници фронтално срещу вратата и с мощен шут не остави шансове на Скорчев за 4:0. Малко след това Сечков фаулира звездата на столичани в наказателното поле и реферът даде нова дузпа. Този път наказателният удар беше изпълнен от Абди, но той нацели гредата.

След това футболистите на Левски се забавляваха на терена и 5 минути преди края Аниете оформи хеттрика си. Тогава Бедоя изведе хитро сънародника си през центъра на защитата, той финтира Скорчев и на празна врата вкара за крайното 5:0 за столичани. 

Левски – Локомотив (Пд) 5:0

Голмайстори:

1:0 Домовчийски (18-д)
2:0 Прохазка (48)
4:0 Аниете (55, 58, 85)

Левски: 29.Боян Йоргачевич, 2.Сашо Александров, 5.Борислав Стойчев (72-Нину), 3.Аймен Белаид, 14.Веселин Минев, 45.Владимир Гаджев, 15.Роман Прохазка (77-Б. Цонев), 10.Мигел Бедоя, 20.Антонио Аниете, 7.Либан Абди (81-Мисяк), 17.Валери Домовчийски
Треньор: Стойчо Стоев

Локомотив: 1.Теодор Скорчев, 84.Здравко Илиев, 6.Мартин Сечков, 22.Янко Сандански (19-Горанов), 13.Радослав Димитров, 5. Георги Вълчев, 16.Мехди Бурабия, 21.Бирсент Карагерен (64-Янъков), 9.Дани Кики, 89.Йоан Ласиман (59-Траянов), 11.Мартин Камбуров
Треньор: Христо Колев

Стадион: ”Георги Аспарухов”, София
Съдия: Стефан Апостолов
Жълт картон: Александров (Левски); Скорчев, Сандански, Камбуров (Локомотив)