Резервите на Левски направиха това, което титулярите не успяха през есента – подчиниха Марек в Дупница. Столичани се наложиха с 3:1 на стадион „Бончук”, а това им беше и първа победа като гост във втората шестица на „А” група.

Головете за „сините” вкараха Лукаш Гикевич, Луис Педро и Борислав Цонев от дузпа, а точен за домакините бе резервата Димитър Димитров в продължението на първата част за 1:1.

Така „сините” събраха 47 точки в класирането, докато Марек остава със 17 в зоната на изпадащите.

Стойчо Стоев заложи на голяма част от резервите си, включително на четирима юноши, заради предстоящия реванш от полуфиналите за Купата на България с Лудогорец. Сблъсъкът е в сряда на стадион „Георги Аспарухов”, като първата среща в Разград завърши 0:0.


Началото на мача в Дупница беше изключително безлично. До 2-ата минута гостите изпълниха два поредни корнера, след които не последва нищо интересно.

В 5-ата минута Милен Лахчев отправи първия удар в двубоя, след като засече центриране от фаул, но по никакъв начин не застраши Пламен Илиев. Четвърт час по-късно Илиян Гаров беше оставен непокрит пред наказателното поле и стреля, но толкова неточно, с което си навлече подигравки от трибуните.

В следващите минути Левски натисна съперника си. В 26-ата Радослав Цонев центрира от фаул от ъгъла на наказателното поле. Топката стигна до Гикевич и Педро, които не се разбраха. Полякът все пак шутира от границата на вратарското поле, а Емил Михайлов не се намеси сигурно. После Луис Педро се опита да вкара, но защитник на Марек изчисти от голлинията.

120 секунди по-късно нямаше какво да помогне на Марек. Тогава Радослав Цонев центрира в наказателното поле, където Гикевич се справи с Мартин Кавдански и с глава насочи топката неспасяемо в далечния ъгъл на вратата – 1:0 за Левски.

10 минути преди края на полувремето дупничани имаха сериозни претенции за дузпа. Абушев излезе на стрелкова позиция фронтално срещу вратата, където беше съборен. Главният съдия Мартин Александров обаче остана безмълвен.

В продължението на първото полувреме Марек изравни. След центриране от корнер Лахчев надскочи трима футболисти на Левски и свали топката към резервата Димитър Димитров, който с глава преодоля Пламен Илиев за 1:1.

8 минути след подновяването на играта Гикевич нацели гредата. Полският таран засече отлично центриране отляво на Мики Орачев, но милиметри не му достигнаха отново да даде преднина на Левски.

В 63-ата минута Левски отново поведе. Борислав Цонев се пребори със защитник на Марек и намери Луис Педро на границата на наказателното поле. Холандецът с хубав фалцов удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на Емил Михайлов – 2:1. В 72-ата минута Златко Бонев можеше да изравни, но Пламен Илиев беше на мястото си, После и Димитров пробва късмета си, но без успех.

В 82-ата минута Гикевич беше спънат в наказателното поле и съдията Мартин Александров моментално посочи бялата точка. Нападателят и Борислав Цонев се сдърпаха кой да изпълни наказателния удар и Стойчо Стоев избра юношата на Левски. Той не сбърка от бялата точка, оформяйки крайното 3:1 за Левски.
 
Марек – Левски 1:3

Голмайстори:

0:1 Гикевич (28)
1:1 Д. Димитров (45)
1:2 Луис Педро (63)
1:3 Б. Цонев (83-д)

Марек: 1.Емил Михайлов, 13.Борислав Николов, 14.Милен Лахчев, 24.Мартин Кавдански, 20.Димо Атанасов, Илиян Гаров (37-М. Димитров), 10.Димитър Петков, 23.Александър Манолов (84-Г. Василев), 18.Златко Бонев, 19.Рангел Абушев, 25.Еньо Кръстовчев (43-Д. Димитров)
Треньор: Тенчо Тенев

Левски: 23.Пламен Илиев, 15.Роман Прохазка (73-Стойчев), 31.Емил Нину, 3.Аймен Белаид, 4.Мики Орачев, 77.Стефан Велев, 18.Борислав Цонев, 21.Радослав Цонев, 22.Владислав Мисяк, 11.Луис Педро (81-И. Димитров), 9.Лукаш Гикевич
Треньор: Стойчо Стоев

Дупница, ст.: „Бончук”
Съдия: Мартин Александров
Жълти картони: Николов (Марек); Гикевич, Луис Педро, Мисяк (Левски)