Футболистите на Левски ще понапълнят джобовете през настоящата седмица. Те не са взимали месечни възнаграждения през 2015 година заради тежката финансова ситуация в клуба.

Сините шефове насочваха всички средства към погасяването на стари задължения, които касаеха получаването на професионален лиценз за сезон 2015/16.

Така пари за футболистите все не оставаха. Те обаче показаха висок морал и нито един не скъса контракта си по вина на клуба.

Ръководството планира да плати на играчите по част от заплатите им с приходите от полуфинала реванш с Лудогорец. Интересът към двубоя е голям и се очаква стадионът да се напълни.

Чистите приходи от него ще са около 100 хиляди лева. Те обаче няма да могат да покрият дори едно месечно възнаграждение на първия тим и спортно-техническия щаб – то е около 250 хиляди лева.

При спечелване на Купата на България пък финансовата ситуация на сините може да се подобри. От клуба не крият, че водят разговори със спонсори за следващия сезон.

Едно от условията на компаниите, които проявяват интерес да наливат средства на „Герена“, обаче е клубът да участва в евротурнирите.