Славиша Йоканович заяви, че сам е нямало да напусне Левски. Сръбският специалист води „сините“ за кратко през есента на 2013 година, след което беше уволнен.

В момента той прави фурор в Англия начело на Уотфорд и класира отбора за участие във Висшата лига.

„Разбира се, че бях разочарован. Имахме друг план. И едва ли щях да дойда, ако знаех, че ще остана по-малко от три месеца начело на отбора. Но клубът търсеше друго решение и това си беше решение на ръководството. Сам нямаше да си тръгна от Левски, но това за съжаление не зависеше от мен“, каза Йоканович в интервю за TV7.

Той показа, че следи случващото се на „Герена“ и пожела успех на Левски в утрешния реванш от полуфиналите на България с Лудогорец.

„Пожелавам на Левски скоро да се върне на подобаващото му се място. И се надявам да спечелят срещу Лудогорец. Имат голям шанс да играят финал и се надявам да успеят да направят тази важна крачка“, добави той.

Попитан дали поддържа връзка с някого в клуба, той отговори: „Да, с Райко, Райко администраторът. Той е прекрасен човек. Голям фен на Левски и човек, който много страда за клуба в последно време. Работих много добре с него и смятам, че той и хората като него са истинският Левски. За мен Райко е най-добрата част от Левски“, каза още Йоканович.

Накрая той не пропусна да коментира и класирането на Уотфорд за Висшата лига на Англия.

„Планът беше да се атакува елитът. Първенството е дълго и тежко и първоначалната ни идея беше място в шестицата. В крайна сметка бяхме най-концентирани, най-мотивирани, свършихме си добре работата и вече сме във Висшата лига. Очаквахме и се надявахме да направим добър сезон и се случи. Договорът ми е до края на сезона и после ще видим какво да правим“, завърши сръбският спец.