Левски смаза Хасково и спечели с 5:0 в последен мач от 28-ия кръг на „А” група.

По този начин „сините” си върнаха на съперника за равенството 1:1 на „Герена” в последната среща помежду им и отново излязоха еднолично на 6-то място в класирането с 47 точки. Любопитното е, че вечният съперник ЦСКА, който няма победа и вкаран гол в последните си девет срещи, има същия актив, но в първата половина на таблицата. Хасково пък остава здраво закотвен на последната 12-та позиция в първенството.

Головете за възпитаниците на Стойчо Стоев вкараха Мигел Бедоя на два пъти, Божидар Краев, Мики Орачев и Антонио Аниете.

През всички 90 минути Левски беше пълен господар на терена, а отличното настроение на футболистите след класирането за финал на Купата на България, се виждаше от далеч.

Успехът на гостите можеше да бъде и далеч по-изразителен, но те се смилиха над клетите си съперници. През цялата среща пък не се наложи Пламен Илиев да се намесва решително.


Столичани натиснаха още в началото и до 6-ата минута Краев и Велев можеха да открият резултата, но не намериха целта. Малко по-късно Сашо Александров проби отдясно, премина през защитник на Хасково и навлезе в наказателното поле.

Там защитникът намери Мигел Бедоя на точката за дузпата и испанецът стреля. Отбраната на Хасково се намеси и решително и топката прелетя на сантиметри покрай вратата.

Левски продължи с по-добрата игра и след четвърт час Аниете центрира от фаул към непокрития Емил Нину. Вместо да вкара обаче румънският защитник прати топката почти до флагчето за изпълнение на корнер.

В 19-ата минута натискът на Левски се увенча с успех. Тогава Луис Педро проби отляво, стигна до аутлинията, където центрира. Бедоя засече топката с глава и с красив прехвърлящ удар не остави шансове на вратаря Банков – 1:0.

В следващите минути „сините” бяха абсолютни господари на терена и правеха каквото си поискат. В 23-ата минута Аниете намери Бедоя, който от около 20 м шутира без подготовка, но в този случай късмет покри Хасково, тъй като топката излезе в аут.

Секунди след това Аниете получи пас в наказателното поле, финтира защитник на Хасково и се озова очи в очи с Банков, но стражът показа класа и спаси сигурен гол.

След малко повече от половин час игра Домовчийски изведе Луис Педро в наказателното поле и холандецът отправи удар фронтално срещу вратата, но Банков бе на мястото си.

В 41-ата минута Хасково организира най-добрата си атака от началото на мача. Узунов проби по крилото и центрира остро в наказателното поле, но там Сашо Александров успя да изчисти.

Секунди преди края на полувремето Левски можеше да удвои преднината си. След меле в наказателното поле, Сашо Александров се оказа най-съобразителен и засече топката от воле, но Банков спаси.

В 54-ата минута столичани най-накрая стигнаха до второ попадение. Аниете изпълни корнер, защитата на Хасково и вратарят буквално заспаха и топката стигна до Краев, който отблизо нямаше как да сбърка за 2:0.

След час игра Аниете сложи точка на спора. Испанската звезда на Левски изпълни фаул от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо в сглобката на вратата и уби малкото останала интрига.

7 минути след това Бедоя направи краха за Хасково пълен с второто си попадение в мача. Сашо Александров намери испанеца, който навлезе в наказателното поле и мощен шут точно в горния ляв ъгъл на вратата вкара шедьовър за 4:0 за Левски.

Крайното 5:0 оформи Мики Орачев в 89-ата минута.Тогава Аниете се опита да изведе Бедоя, Скерлев изчисти, но много нескопосано. Топката попадна в бранителя, който с бомбен удар вкара.

Хасково – Левски 0:5

Голмайстори:

0:1 Бедоя (19)
0:2 Краев (54)
0:3 Аниете (60)
0:4 Бедоя (67)
0:5 Орачев (89)

Хасково: 1.Николай Банков, 77.Бейсим Бейсим, 14.Иван Скерлев, 5.Тихомир Трифонов, 2.Орхан Акташ, 16.Георги Коруджиев (62-Андонов), 23.Владислав Узунов (79-Плахов), 19.Мартин Райнов, 89.Станислав Маламов (46-Допалчиев), 11.Деян Лозев, 39.Димитър Алексиев
Треньор: Стамен Белчев

Левски: 23.Пламен Илиев, 2.Александър Александров, 31.Емил Нину, 5.Борислав Стойчев, 4.Мики Орачев, 77.Стефан Велев, 10.Мигел Бедоя, 12.Божидар Краев (64-Мисяк), 11.Луис Педро, 20.Антонио Аниете, 17.Валери Домовчийски (75-Б. Цонев)
Треньор: Стойчо Стоев

Хасково, ст.: „Ямача”
Съдия: Петър Доровски
Жълти картони: Узунов, Андонов (Хасково); Гаджев (Левски)