Левски се нуждае от 500 000 лева до два месеца. Това разкри финансовият директор на клуба Константин Баждеков.

„Търсим упорито спонсори, за да завършим стадиона и да започнем следващия шампионат. Разчитаме много и на кампанията „Левски е твой“. Около 130 000 лв. трябва да се платят през май, а през юни – още 300-350 хил. лева. Общо това прави около 500 000 лева. Ние сме един от клубовете, които имат шанс да получат лиценз и за Европа, и за „А“ група”, разкри Баждеков.

„За последните 20 години имаме едно пропуснато участие в Европа, дано ни е последното. От всякаква гледна точка е благоприятно едно такова участие – от награден фонд, от имиджова – футболистите да представят България. С по-малкото ресурси, които разполагаме, е геройство, че имаме участници в евротурнири“, добави той.

Баждеков говори и за Георги Аспарухов-Гунди, от чието рождение днес се навършват 72 години. Той, юноши на клуба и много хора се събраха пред паметника на „Герена“, за да връчат венци и да окажат почит на иконата.

„Ако беше жив, Гунди щеше да навърши 72 години. За съжаление така се случи, че той не е измежду нас. Гунди даде голям пример за поколенията в Левски. Единствено ни остава да си спомняме за неговата личност“.

„Имаме какво да се поучим от Аспарухов като човек и футболист. Радвам се, че има приемственост на „Герена“. Днес венци поднесоха деца от школата, защото мъжкият тим е в Хасково. Младите трябва да знаят кой е Гунди и да се учат от него“, заяви Баждеков.