Треньорът на Левски Стойчо Стоев остана доволен от победата с 5:0 над Хасково и заяви, че е нормално в отбора да има подем, след като отстрани Лудогорец с гол в последната минута в полуфиналите за Купата на България.

„Беше ясно, че малко или много след мача с Лудогорец ще има някакво спокойствие, но ние си имаме и класата да надделеем. Приятно съм изненадан, че Хасково опитаха да играят и те атакуващо, и благодарение и на тях мачът се отвори“, започна спецът.

Той коментира и темата за мястото на провеждането на финала за Купата на България с Черно море. Вариантите са „Лазур” в Бургас, „Хаджи Димитър” в Сливен и „Берое” в Стара Загора.

„На този етап не ми влияе. Предполагам, че Професионалната лига ще вземе най-правилното решение. За мен е важно да е добър стадион, който отговаря на амбициите на двата тима да играят добър футбол, за да се получи хубав мач, който да удовлетвори и двата тима. Всеки си гони неговите цели“.

„Прекалено рано е да мислим за финала. Не искам играчите да се обременяват още от сега. Като му дойде времето ще мислим за него. Сега си имаме мачове, които трябва да изиграем добре. Определено е труден моментът да се мотивираш от мач с Лудогорец към мач с Хасково, но се стараят футболистите и това настроение се отразява и на играта“, каза още Стоев.

Тактикът говори и положението със звездата Антонио Аниете, чийто договор изтича след края на сезона и още бе е ясно дали ще го поднови.

”Това е въпрос Георги Иванов и Иво Тонев, но винаги съм казвал, че Аниете е изключително важен футболист. Но това важи и за Домовчийски и Бедоя. Аниете е може би катализатор на усилията на целия отбор. Всички са важни в отбора“, завърши Стоев.