Левски победи с 1:0 Локомотив в Пловдив в среща от 31-ия кръг на „А” група. Успехът за „сините” донесе капитанът Владимир Гаджев с фамозен гол през второто полувреме.

Двата отбора направиха хубав мач, но за жалост падна само едно попадение. Мартин Камбуров и Антонито Аниете, които водят люта битка за голмайсторския приз в първенството, пропуснаха да се разпишат от изгодни положения. Така звездата на „смърфовете” остава лидер в класацията с 13 точни удара, докато испанецът е с един по-малко.

В класирането „сините” е на 6-то място с 53 точки, докато пловдивчани са на 10-та позиция с 29 т.


Първата добра възможност за гол се откри в 8-ата минута пред Аниете. Испанската звезда на Левски излезе сам срещу Скорчев, но прати топката право в тялото на вратаря и я пропиля. 4 минути след това Аниете отново можеше да изведе столичани напред. Той проби отдясно и центрира в наказателното поле, но топката кацна върху горната греда.

След почти 20 минути игра „сините” отново пропуснаха великолепна възможност да вкарат. Тогава Гаджев навърза няколко футболисти на Локомотив и навлезе в наказателното поле. Националът стреля мощно, но Скорчев показа чудесен рефлекс и изби в корнер. След неговото изпълнение Стойчев засече с глава, но прати топката над вратата.

В 29-ата минута домакините създадоха първата си по-опасна атака. Карагерен беше изведен с дълъг пас, но Аймен Белаид успя да се върне на време и да изпревари халфа. В противен случай той излизаше сам срещу Йоргачевич. 120 секунди по-късно Камбуров отправи далечен шут, но той бе твърде лек, а освен това излезе и в аут.

3 минути преди края на полувремето възпитаниците на Стойчо Стоев пропуснаха пореден шанс за попадение. Педро, Абди и Аниете стреляха последователно, но отбраната на Локомотив и Скорчев бяха на висота и се справиха с напечената ситуация и в крайна сметка топката излезе в аут.

Втората част започна така, както свърши и първата – с пропуски на Левски. 5 минути след подновяването на играта Бедоя центрира в наказателното поле, Аниете се размина с топката, но тя попадна в Белаид. Той я засече от вола, но високо над напречната греда.

В 52-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Левски направи неуспешен опит за изкуствена засада, след което Камбуров излезе очи в очи с Йоргачевич. Страничният рефер обаче вдигна флага си и ощети пловдивчани.

В 57-ата минута Дани Кики стреля силно в долния ъгъл, но Йоргачевич плонжира и спаси с върха на пръстите. Малко след това Левски най-накрая откри резултата чрез Гаджев. Капитанът на Левски пусна топката между краката на Ванчо Траянов до наказателното поле и с перфектен фалцов удар в горния десен ъгъл матира Скорчев за 1:0.

”Черно-белите” отговориха в 62-ата минута с далечен шут на Ласиман, но той премина покрай вратата. В следващите минути „черно-белите” продължиха с натиска си. В 66-ата минута Камбуров пропиля отлична възможност да изравни.  Нападателят на Локомотив отне топката от Александров и се озова сам срещу Йоргачевич. В последния момент обаче Стойчев се върна и с решителен шпагат изби от краката на голаджията.

Четвърт час преди края на мача Дани Кики центрира в наказателното поле, където Ласиман засече, но стреля високо. В 80-ата минута „сините” можеха да сложат точка на спора след контраатака, при която Абди навлезе в наказателното поле, но изстрелът му беше много слаб и Скорчев улови. В 83-ата минута Камбуров изпълни специалитета си – фаул, но Йоргачевич беше заел отлична позиция и боксира.

До края на мача гостите задържаха крехката си преднина и се поздравиха с успеха.

Локомотив – Левски 0:1

Голмайстор:

0:1 Гаджев (59)

Локомотив: Теодор Скорчев; Здравко Илиев (77-Горанов), Христо Стамов, Мартин Сечков, Радослав Димитров, Георги Вълчев, Ванчо Траянов, Йохан Ласиман;  Дани Кики (82-Чукалов), Бирсент Карагерен (68-Якимов); Мартин Кабуров
Треньор: Христо Колев

Левски: Боян Йоргачевич; Роман Прохазка (46-Александров), Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Мики Орачев, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Луис Педро (75-Краев), Либан Абди Борислав Цонев (65-Р. Цонев); Антонио Аниете
Треньор: Стойчо Стоев

Пловдив, стадион: „Локомотив”
Съдия: Ангел Ангелов
Жълти картони: Дани Кики , Здр. Илиев, Якимов (Локомотив); Педро, Абди, Р. Цонев (Левски)