Левски смаза с 6:0 Марек в мач от последния 32-ри кръг на „А” група, но резултатът има най-малко значение.

С два гола за „сините” се отчете Антонио Аниете и по този начин испанецът мина Мартин Камбуров в голмайсторската листа на първенството – 14 срещу 13 точни изстрела. Само чудо може да отнеме приза от ръцете на звездата на столичани, като с по 10 попадения са Данило Асприля (Литекс), Върджил Мисиджан (Лудогорец), Жуниор Кишада (Лудогорец) и Радослав Василев (Славия). Всички те имат да изиграят по още един мач.

С хеттрик за Левски пък се отчете Божидар Краев, а едно попадение отбеляза и Борислав Цонев. За всички 90 минути Марек нито един път не отправи удар и не застраши Пламен Илиев.

Левски завършва първенството на 7-мо място с 56 точки, а дупничани на 11-та позиция с 20 т. и от новия сезон отново ще играят в „Б” група.


Пред столичани се откри златен шанс да поведат още в 5-ата минута. Тогава Домовчийски проби, но се засуети в най-важния момент. Топката все пак стигна до Мисяк на 2-3 метра от вратата и той шутира, но милиметри го разделиха от гола.

9 минути след това Домо също се отечете с фрапантен пропуск. Мисяк проби по крилото и намери нападателя точно пред голлинията, но неговият удар беше твърде слаб и вратарят Пламен Младенов изби, след което защитник изчисти.

В 20-ата минута Борислав Цонев направи хубав самостоятелен пробив, който завърши с удар. Младенов обаче беше на мястото си и изби. 3 минути по-късно Краев засече центриране с глава, но прати топката в аут. Малко след това талантът на Левски отправи нов шут, този път пред пеналта, който отново беше неточен.

Така се стигна до 32-ата минута, когато Краев най-накрая откри резултата. Мисяк проби по крилото и пусна топката успоредно на голлинията към най-големия талант на Левски, който от 3-4 м пред вратата не сбърка – 1:0. 3 минути след това Краев можеше да вкара втория си гол в мача, след като получи пас с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но в последния момент защитник на Марек изби.

5 минути преди края на полувремето Краев все пак вкара втория си гол в двубоя. Александър Александров изведе крилото зад защитата на Марек и той с прецизен удар удвои преднината на Левски – 2:0.

В 51-ата минута Лахчев спъна в наказателното поле Краев и главният съдия Георги Давидов без да се замисля отсъди дузпа. Тя беше изпълнена по безкомпромисен начин от Борислав Цонев и Левски поведе с 3:0. В 58-ата минута Краев оформи хеттрика си, след като овладя между двама защитници на Марек, финтира ги, откри си стрелкова позиция, от която не сбърка – 4:0!

В следващите минути футболистите на Левски играха за Аниете, който се бореше с Мартин Камбуров за голмайсторския приз в първенството. Това даде резултат в 85-ата минута, когато испанецът вкара за 5:0, с което се изравни с нападателя на Локомотив Пловдив на върха. Аниете получи пас от Орачев пред наказателното поле и с мощен шут вкара.

Секунди преди края звездата на „сините” отново вкара и мина Камбуров в класацията. Тогава Борислав Цонев уцели гредата, но топката попадна в испанеца, който не сбърка и оформи крайното 6:0 за Левски.
 

Левски – Марек 6:0

Голмайстори:

2:0 Краев (32, 40)
3:0 Б. Цонев (51-д)
4:0 Краев (58)
6:0 Аниете (85, 89)

Левски:  23.Пламен Илиев, 14.Веселим Минев (46-Орачев), 31.Емил Нину, 2.Александър Александров, 29.Деян Иванов, 77.Стефан Велев, 12.Божидар Краев , 18.Борислав Цонев, 22.Владислав Мисяк, 21.Радослав Цонев (55-Аниете), 17.Валери Домовчийски (46-И. Димитров)
Треньор: Стойчо Стоев

Марек: 12. Пламен Младенов, 4.Илия Гаров, 14.Милен Лахчев, 3.Емил Виячки, 13.Борислав Николов, 10.Димитър Петков, 14.Александър Манолов, 18.Даниел Георгиев (57-Георг Василев), 8.Мартин Димитров (79-Стоянов), 18.Златко Бонев (46-Д. Димитров), 7.Росен Йорданов       
Треньор: Тенчо Тенев

София, ст.: „Георги Аспарухов”
Съдия: Георги Давидов
Жълти картони: Велев (Левски); Гаров, Лахчев (Марек)