Левски се надява до един месец да е подписал договора с голяма фирма, която да спонсорира клуба. Това заяви изпълнителният директор Константин Баждеков.

Новият шеф на столичани Иво Тонев вече анонсира, че се водят преговори с мощен инвеститор, който да помогне за закърпването на бюджета.

"Надявам се до края на юли нещата в клуба да се стабилизират. Това, което сме набелязали като програма, да започнем да го изпълняваме и Левски да си стъпи на крака в близките няколко години. Да си върне своето име не само като клуб, но и като имидж в нашето общество. Българска ще е фирмата, която ще е четвъртият голям спонсор", разкри Баждеков.

Той коментира и жребият в "А" група, който отреди убийствена програма на столичани в първите четири кръга.

"Ако Левски иска да си върне името, не трябва да се притеснява от никого. През годините това е било мотото на нашия клуб. Винаги да се борим за челните места и да показваме дух. Наистина ще е трудно, но ще се борим достойно. Аз мисля, че така ще се калява отборът и ще видим докъде сме стигнали и да се направят корективи докато има възможност", коментира финансистът.

Той не подмина и задълженията на клуба към НАП, които са в размер на 4,5 млн. лв. На "Герена" обаче са разсрочили плащанията и имат тригодишен план, през който да погасят всички дългове.

"Левски през годините е показал, че е коректен данъкоплатец, с изключение на последните две и половина години, когато натрупахме този дълг. За последните години сме платили над 14 милиона лева данъци на държавата".

"Съвсем коректно сме отчитали своите приходи и разходи. Поучили сме се от грешките ни и пътя по който вървим е положителен. Фирмите, които са отпускали пари са го правили по банков път, минали сме толкова проверки и ревизии, така че ако имаше нещо смущаващо щеше да бъде ясно".

"До момента клубът не е атакуван в тази посока. Основната ни задача, Левски да получи лиценз, успяхме да я изпълним, независимо колко трудно ни беше през последните месеци", каза Баджеков, след което заяви, че ще остане на работа в клуба, стига новите собственици да го искат.

Баждеков говори и за Георги Аспарухов и Никола Котков, които починаха точно преди 44 години в автомобилна катастрофа.

"За наша радост всяка година се увеличава бройката на хората, които почитат Аспарухов и Котков. Освен да си спомним за тях, а ние си спомняме не само на днешния ден, ние трябва да продължаваме да ги чувстваме в сърцата си. Стараем се техният пример да бъде реалност в нашия живот", каза още Баждеков, след което коментира и присъствието на целия отбор на "сините" на панахидата.

"Аз съм 16 години в Левски и досега не е имало такава инициатива да присъства целият отбор. Това си е тяхно решение, което ние подкрепяме и трябва да го направим традиция. Да идва не само първият отбор, но и всички хора, които работят в клуба".

"Така също и ДЮШ , които да се запознаят с историята на Левски и тези му две легенди. За Никола Котков и Георги Аспарухов е написано всичко и сме чули всичко, но винаги може да се научи още нещо.