Левски постигна победа с 2:1 над новака в родния елит Монтана, в контролна среща, която се игра на стадион "Искър" в Самоков.

Атанас Курдов откри резултата за "Сините" в самия край на полувремето след точно реализирана дузпа.

Ветеранът Здравко Лазаров обаче изравни в 72-ата минута, но младокът Илия Димитров донесе успеха на столичани в 80-ата минута на срещата.

Toва е и втора победа в контролите за левскарите. Срещата бе равностойна, като наставникът на Левски Стойчо Стоев използва отново много юноши. Не може да не се спомене, че мачът бе изгледан от новото шефско трио.


Мачът започна равностойно и през първите минути нито един от двата отбора не успяваше да надиграе другия.

Първата по-сериозна опасност се откри пред левскарите, след като в 31-ата минута Курдов комбинира с Янев, който влезе в пеналта, но опитa да преодолее стража на противника по доста хитър начин. Ивайло Василев обаче спаси.

В самия край на полувремето Александров бе спънат в наказателното поле и реферът свири дузпа, която бе реализирана от Курдов.

Второто полувреме започна с бавно темпо, но в 70-ата минута Прохазка имаше пред себе си страхотен шанс да вкара.

След грешка при разиграване в защитата на Монтана топката достигна до словака, а стражът на противника Христо Иванов се бе подхлъзнал. От границата на наказателното поле обаче халфът не успя да вкара в опразнената врата.

Две минути след това Здравко Лазаров изравни с хубав удар в долния десен ъгъл.

В 80-ата минута обаче младият Илия Димитров донесе успеха на "Сините". След грешка в защитата на Монтана талантливият футболист открадна топката и преодоля вратаря, а след това реализира. 

ЛЕВСКИ - МОНТАНА 2:1
1:0 Курдов 45' д
1:1 Лазаров 72'
2:1. Илия Димитров 80'

Съставът на Левски: Боян Йоргачевич /46-Александър Любенов/, Емил Нину /74- Минко Ластерджиев/, Деян Иванов, Александър Александров, Мики Орачев, Роман Прохазка, Радослав Цонев, Георги Янев /46-Стефан Аличков/, Владислав Мисяк /46-Ивайло Найденов/, Лионел Матадос, Атанас Курдов /59- Илия Димитров/