Волга нанесе първа загуба на Левски по време на лятната подготовка. Втородивизионният руски тим спечели контролата на стадион "Георги Аспарухов" с 2:1, като победното попадение дойде в 90-ата минута от дузпа.

Преди това Мики Орачев си вкара автогол, а каращият проби Алекс Константиноу отбеляза за 1:1. Крилото игра едно полувреме и остави добри впечатления с представянето си.

Стойчо Стоев отново даде шанс за изява на голяма част от юношите си, като новите попълнения – Георги Костадинов, Джереми де Ноойер и Денис Махмудов не играха. Волга пък получи два червени картона в заключителните минути на спаринга, но завърши с 10 души, тъй като на мястото на Джамилов се появи друг футболист на терена.

Следващата контрола на Левски е на 8 юли от 18:30 часа срещу новака в "А" група Пирин и ще се играе в Самоков.


Първата добре възможност за Левски се откри в 8-ата минута, когато Атанас Курдов центрира в наказателното поле и Радослав Цонев засече топката, но не успя да я намери добре и шутът му не беше опасен.

Секунди след това Мики Орачев си вкара автогол и Волга поведе. Тогава Минасян пусна пас отляво, Саталкин се размина левашки с топката, което изненада защитника на българския тим и той я насочи към собствената си врата за изненада на Боян Йоргачевич.

В следващите минути "сините" се опитаха да натиснат. В 12-ата Роман Прохазка засече с глава центриране, но не успя да вкара, а в 19-ата Курдов се озова на чиста позиция, но вместо да стреля, реши да лъже противниковата защита и сбърка.

След половин час игра Левски сгреши при изнасянето на топката и Костюков организира бърза контраатака, която беше спряна в решаващия момент от опитния Веселин Минев, който в тази среща игра като централен бранител.

До края на полувремето Левски продължи да бъде по-активният отбор на терена, но Владислав Мисяк и Прохазка изпуснаха от изгодни положения да изравнят.

В началото на второто полувреме отборите си смениха ролите и Волга можеше да удвои преднината си в 48-ата минута, когато Йоргачевич демонстрира висока класа след мощен удар. 4 минути след това каращият проби в Левски Алекс Константиноу не изравни като по чудо. Кипърското крило, което се появи на терена на почивката, беше отлично изведен от Божидар Краев сам срещу вратаря и стреля по земя, но Михаил Комаров спаси.

В 55-ата минута Краев и Константиноу направиха идентична комбинация и този път бившият футболист на Апоел Никозия изигра ситуацията далеч по-добре и изравни резултата – 1:1.

В 78-ата минута неопитният Георги Янев сбърка, топката стигна до Петров, който стреля малко пред пеналта, но Александър Любенов беше на мястото си и спаси. След това Василиев си изкара втори жълт и съответно червен картон в рамките на няколко минути, но двата щаба се разбраха на негово място да се появи друг футболист на руския тим.

В 85-ата минута съдията Николай Йорданов изгони втори състезател на Волга за изключително груб фаул – Джамилов и този път руснаците останаха в намален състав.

В 90-ата минута обаче Прохазка направи дузпа и зад топката застана Петров. Със силен шут в долния ляв ъгъл на Любенов, той оформи крайното 2:1 за Волга.

Съставът на Левски: Боян Йоргачевич, Деян Иванов, Веселин Минев (57-Георги Янев), Сашо Александров, Мики Орачев, Роман Прохазка, Радослав Цонев, Божидар Краев, Владислав Мисяк (46-Алекс Константиноу), Лионел Матадос, Атанас Курдов (59-Илия Димитров)