Ботев Пловдив и Левски завършиха наравно 1:1 в мач от 1-ия кръг на "А" група.

През всички 90 минути домакините бяха по-активният отбор на терена, създадоха по-опасните положения и трябва да съжаляват, че не стигнаха до успеха. "Сините" вкараха гола си чрез новото попълнение Георги Костадинов от статично положение, след което не застрашиха сериозно Михаил Иванов. Боян Йоргачевич изигра много силна среща и е с главна заслуга столичани да не загубят.

Халфът на "канарчетата" Мариян Огнянов пък пропусна дузпа в средата на второто полувреме, но след това резервата Даниел Генов успя да вкара за крайното 1:1. Общо шест юноши на гостите взеха участие в двубоя, което се отрази на играта им.


Още в 7-ата минута пред Мариян Огнянов се откри добра възможност да се разпише. Халфът получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и стреля, но Боян Йоргачевич беше на мястото си и спаси.

4 минути след това столичани откриха резултата чрез новото си попълнение Георги Костадинов. Тогава Борислав Цонев центрира от фаул, бившият халф на Берое изскочи от задна позиция и с глава матира Михаил Иванов за 1:0!

В 18-ата минута столичани допуснаха детинска грешка в защита. Младият Деян Иванов се опита да върне топката с глава към Йоргачевив, но игра твърде слабо. Божидар Васев дебнеше наблизо, но не успя да се възползва.


В следващите минути Ботев продължи да натиска и в 23-ата Милен Гамаков беше близо до изравняването. Той получи пас от Лъчезар Балтанов малко пред наказателното поле, засече топката от воле без подготовка, но тя профуча на сантиметри от целта. След половин час игра Гамаков отново се опита да изравни, шутът му от около 25 м обаче беше сигурно уловен от Йоргачевич.

В 33-ата минута Лъчезар Балтанов засече с глава центриране от фаул, но прати топката малко над горната греда. 5 минути след това и пред Алекс Колев се откри добра възможност. Младежкият национал стреля от малък ъгъл, но за пореден път Йоргачевич спаси вратата си.

Секунди преди края на полувремето пловдивчани не изравниха като по чудо. След добра атака през центъра с пасове по земя, последва центриране, след което се получи меле. Топката стигна до Балтанов малко пред точката за дузпата, но той я прати над вратата.

Втората част започна с преса на домакините и в 50-ата минута тя за малко да доведе до гол. Топката попадна във Варела, който шутира по диагонала, но в аут. 9 минути след това Ботев получи дузпа, след като Борислав Цонев докосна топката с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Огнянов, който стреля в долния десен ъгъл на вратата, но не уцели!

Така се стигна до 69-ата минута, когато Ботев най-накрая изравни чрез новото попълнение Даниел Генов, който се появи няколко минути по-рано на терена. Бившият играч на Локомотив София беше изведен от Балтанов, овладя на гърди и прати топката под плонжа на Йоргачевич за 1:1. Минути след това сръбският страж на Левски спаси чудесен удар по диагонала на Варела.

До края не падна нов гол и мачът завърши 1:1.

Ботев – Левски 1:1

Голмайстори:

0:1 Костадинов (11)
1:1 Генов (69)

Ботев: Иванов, Христов, Златков, Николов, Филипов (71-Марин), Варела, Балтанов, Гамаков, Огнянов, Васев (61-Генов), Колев (79-Алексиев)
Треньор: Петър Пенчев

Левски: Йоргачевич, Белаид (80-Орачев), Иванов, Карнер, Александров, Костадинов (58-Мисяк), Де Ноойер, Краев, Б. Цонев, Прохазка, Махмудов (73-Р. Цонев)
Треньор: Стойчо Стоев

Пловдив, спортна база "Коматево"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Златков, Балтанов (Ботев); Краев, Б. Цонев, Прохазка (Левски)