Футболистите на Левски могат да вземат премии за новия сезон едва в края на месец септември, съобщава „Тема Спорт“. Причината се крие в новия вътрешен правилник. Според него през настоящата кампания играчите ще взимат бонуси единствено при постигане на определени резултати.

Босовете са решили сезона да бъде разделен на четири. И пари да бъдат давани след 9-ия, 18-ия, 27-ия и 36-ия кръг. Първото извъртяване срещу останалите отбори (този сезон тимовете се срещат по 4 пъти в първенството) приключва в уикенда на 19-20 септември.

Шефовете са изготвили и специална таблица, според която ще бъде определено кой колко ще може да заработи допълнително от заплатата си. Размерът на възнаграждението ще се определя в най-голяма степен от спечелените точки.

След това идват и броя на изиграните мачове и минути на терена. Пари обаче няма да бъдат давани, ако класирането не удовлетворява Управителния съвет. Тоест, за да приберат нещо, сините ще трябва да са в челото или близо до него.

Ако ли не – през следващите 9 мача ще трябва да го сторят, за да напълнят допълнително джобовете. „Ако си свършат работата, футболистите ще останат доволни“, убедени са на „Герена“.

Към този момент в клуба не са обсъждали вариант да дават извънредни премии само за определен двубой. Така, че пари няма да има и ако отборът победи шампиона Лудогорец в събота. Двубоят в Разград е от 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Точките обаче са важни, защото всяка една от тях се калкулира за пакетния бонус след всеки 9 кръга.

Левски вече стабилизира финансовото си положение и успя да изчисти възнагражданията на футболистите. През миналата кампания клубът висеше с до 4 заплати към играчите. Новото ръководство обаче успя да ги изплати.