Левски изпусна още две от набялязаните си трансферни цели. На „Герена“ няма да пристигнат холандецът Джефри Сарпонг и конгоанецът Херве Кадже.

26-годишният Сарпон, който е юноша на Аякс за последно игра в НАК Бреда. В момента обаче той е пред подпис с английския Блекбурн. Той изкара успешен пробен период в клуба от Чемпиънпип, който вчера му предложи договор. А офертата на сините няма как да се конкурира с тази от Албиона.

Кадже, който също е 26-годишен, пък има договор с блегийския Генк. Той не попада в сметките на треньора за следващата кампаня, но клуба не иска да го пусне да си ходи без пари. А към него интерес не липсва.

А Кортрайк вече извади 500 хиляди евро за правата му и е близо до споразумение с Генк, който му бе заковал цена от 700 хиляди от европйеската валута. Такива суми са немислими за Левски на този етап.

На „Герена“ продължават да очакват развитие по сагата с Либан Абди. Сомалиецът иска да играе за сините (бе в съства през пролетта като преотстъпен), но има договор за още две години с Ризеспор.

Той е ненужен в елитния турски тим, затова и крилото иска да разтрогне контракта си. Либан обаче настоява да получи и солидна сума, която към момента Ризе няма никакво намерение да му дава. Сините се надяват двете страни скоро да приближат позициите си.

До петък се очаква шефовете да обявяват и сключването на солиден спонсорски договор с телекомуникационната компания „Виваком“. Ако всичко върви по план, то в събота футболистите на сините ще играят срещу Лудогорец с фланелки, на които стои логото на фирмата. Очаква се мобилният оператор да осигурява голяма част от годишния съвет на клуба.