Лудогорец победи с 2:0 Левски в дербито от 3-ия кръг на "А" група. Сблъсъкът в Разград беше изпълнен с много нарушения, накъсана игра, жълти картони и интересните моменти се брояха на пръстите на едната ръка.

Головете паднаха след почивката, когато двата отбора, особено домакините, създадоха по-чистите положения. Точни бяха Марселиньо в 61-ата минута и Върджил Мисиджан в заключителните минути на сблъсъка.

Така разградчани събраха 6 точки и се изкачиха на 2-ро място в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга. "Сините" остават с 2 т., които им отреждат 6-та позиция и още не познават вкуса на победата от началото на сезона.

В началото на второто полувреме пък феновете на домакините се спречкаха със Стойчо Стоев и се наложи стюардите на стадиона и изпълнителният директор на Лудогорец да се намесват, за да укротят страстите.


В началните минути на дербито преобладаваха борбата и фауловете и играта беше много накъсана. Първият удар към една от двете врати дойде в 13-ата минута. Лукаш Саша засече с глава, но не затрудни особено Боян Йоргачевич. Левски отговори в 20-ата минута, когато Борислав Цонев центрира от фаул и Карнер засече с глава, но покрай целта.

Секунди след това столичани създадоха добра възможност за гол. Мики Орачев проби отлично отляво, стигна почти до аутлинията и върна топката към Де Ноойер. Той обаче я пропусна към Костадинов, който беше абсолютно сам и стреля, но защитник на Лудогорец се намеси решително.

След половин час игра домакините организираха много бърза контраатака. Мисиджан центрира отдясно към Вандерсон в наказателното поле и той свали с глава към Марселиньо, който стреля от воле, но неточно.

4 минути преди края на полувремето дойде най-опасното положение до този момент. Тогава Борислав Цонев стреля от далеч, но Владислав Стоянов с върха на пръстите си успя да избие в корнер, след който защитата на Лудогорец изчисти.

Секунди след това Денис Махмудов беше изведен сам срещу Владо Стоянов и вкара, но голът беше отменен, тъй като преди това беше отсъдена много спорна засада.

3 минути след подновяването на играта Левски получи фаул на 30 м фронтално от вратата. Боби Цонев стреля от него, Владо Стоянов спаси, изпусна топката, но все пак успя отново да я улови.

Така се стигна до 61-ата минута, когато Лудогорец поведе без да създаде чисто голово положение. Тогага разградчани спечелиха фаул на пеналта. Марселиньо подаде към Кишада, той му върна топката, което разкъса стената на Левски, а бразилецът с безпощаден удар в долния ляв ъгъл матира Йоргачевич – 1:0.

7 минути след това домакините пропуснаха фантастичен шанс да сложат точка на спора. Марселиньо пусна пас като по конец, Лукаш Саша засече на по-малко от метър от врата, но Йоргачевич показа страхотна класа и спаси.

Левски обаче не се предаде и можеше да изравни в 73-ата минута, когато Мики Орачев с отличен пас изведе Денис Махмудов сам срещу Владо Стонояв. Македонецът се хвърли да засече топката на шпагат, но милиметри го разделиха от нея.

Малко след това Кишада беше изведен отляво очи в очи с Йоргачевич, но вратарят на столичани отново показа чудесен рефлекс и спаси. В 86-ата минута Мисиджан с прекрасен шут извън наказателното поле матира Йоргачевич за крайното 2:0 за Лудогорец.

Лудогорец – Левски 2:0

Голмайстор:

1:0 Марселиньо (61)
2:0 Мисиджан (86)

Лудогорец: 21.Владислав Стоянов, 4.Сисиньо, 55.Георги Терзиев, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев (23-Ангуло), 18.Светослав Дяков, 8.Лукас Саша (76-Препелица), 88.Вандерсон, 93.Върджил Мисиджан, 84.Марселиньо, 17.Цветелин Чунчуков (55-Кишада)
Треньор: Бруно Рибейро

Левски: 29.Боян Йоргачевич, 15.Роман Прохазка, 39.Деян Иванов, 30.Максимилиан Карнер, 3.Аймен Белаид, 70.Георги Костадинов (76-Р. Цонев), 8.Джереми де Нойер, 4.Мики Орачев, 12.Божидар Краев, 18.Борислав Цонев, 7.Денис Махмудов (79-Димитров)
Треньор: Стойчо Стоев

Разград, ст.: "Лудогорец Арена"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Сисиньо, Дяков, Лукаш Саша, Кишада, Марселиньо, Моци (Лудогорец); Б. Цонев, Костадинов, Махмудов, Иванов, Орачев, Карнер, Йоргачевич (Левски)