Бившият треньор на Левски Емил Велев отговори на нападките на фронтмена на група "Контрол" Николай Йорданов, по известен като Кольо Гилъна.

Музикантът заяви по повод изказването на Кокала към феновете на ЦСКА: "Здравейте, чорбари, как сте, прасета", че спецът щеше да бъде растение, ако коефициентът му на интелигентност беше с 1% по-нисък.

"Кокала явно е станал камикадзе, за да ги говори тези глупости. Прекалено много време обърнахме на един пенсионер, който не разбира нищо от футбол", каза още Гилъна.

"Кой е този Гилън ли е, Милън ли е? Аз не го познавам този човек. Не ми е популярен. Даже ми е световно безизвестен. Сигурен съм, че на голяма част от малкото му концерти са го замеряли със солидно количество яйца и домати", отговори Кокала пред Topsport.bg.

"Какво общо има той с футбола и откъде ме познава – за мен остава пълна мистерия. Явно е капацитет, въпреки че не личи от думите му да е такъв".

"Нека изясним нещо – аз имам много, а и доста добри приятели цесекари. Това, че те са от друг отбор не ми пречи да ги уважавам, както и те мен".

"За всеки средноинтелигентен човек в спортните среди е ясно, че шегите са постоянни и са част от нещата в спорта. Ние така си говорим. Това, че съм им казал "прасета", "чорбари" и т.н. какво общо има с футболните ми компетенции?"

"Ще си говоря както си искам. Бас ловя, че никой на "Армията" не ми е сърдит. Да не би на снимките да има сърдити физиономии? Моля, глупости са това. Сигурен съм, че за хората около него този Гилън е много популярен, но аз повтарям – не го познавам и никога, ама никога през живота си не съм го чувал", добави Велев.