Локомотив Пловдив изненада неприятно Левски, след като постигна победа с 1:0 на своя стадион в среща от 6-ия кръг на "А" група. 

Единственото попадение за домакините бе дело на Бирсент Карагерен в 47-ата минута.

За "Сините" пък фрапантен пропуск през първото полуврее направи Атанас Курдов. 

Стойчо Стоев разполагаше с оптимален състав за този мач и Мигел Бедоя, който дълго време отсъстваше от игра, се появи като резерва. Умар Диаби направи официален дебют за отбора, след като влезе като резерва, но той така и не успя да помогне на тима си. 

Това е първа победа за "Смърфовете" през този сезон и след нея тимът се изравни с 8-ия Монтана, като двата отбора имат по 5 точки.

За Левски червен картон получи Белаид в 94-ата минута след нарушение. Той бе изгонен след втори жълт картон и ще бъде наказан за следващата среща.

"Сините" пък са 5-и с равни точки със 6-ия Черно море.

За статистиката - преди този мач Локо нямаше победа от 7 шампионатни мача срещу Левски, като това е и първа победа за тима над столичани от 2013 година. 


Началото на мача бе доста мудно и без никакви опасности пред двете врати, а играта бе постоянно накъсвана. 

Първото положение в срещата стана факт в 26-ата минута, след като Курдов направи нереален пропуск.

Прохазка пое топката отдясно и центрира към вратарското поле, където нападателят я отклони доста нескопосано в аут.

Бившият стрелец на втория отбор на Леверкузен имаше уникален шанс да вкара, тъй като бе непокрит. 

В 30-ата минута Курдов намери Цонев на границата на наказателното поле, но ударът на младока мина над напречната греда.

До края на полувремето не се случи нищо интересно пред двете врати и в крайна сметка двата тима излязоха в почивка при нулево реми.

След почивката домакините заиграха доста силно и попадението в тяхна полза не закъсня.

В 47-ата минута Камбуров отклони с глава за Карагерен, който остана на чиста позиция в наказателното поле и от няколко метра с техничен удар прати топката между краката на Йоргачевич.

Точно шест минути след това гостите бяха много близо до това да изравнят резултата.

Минев центрира в наказателното поле и Костадинов игра с глава, но Ел Харуби с плонж успя да улови топката.

С оглед на лошото развитие на мача за гостите Стойчо Стоев направи две промени и пусна в игра Махмудов и Бедоя, които влязоха на местата на Орачев и Цонев.

В 76-ата минута Камбуров нацели страничната греда с глава и след това топката отново се върна при него, но като по чудо не успя да я вкара във вратата. Така стрелецът пропусна да убие интригата в мача. 

Малко след това съдийският щаб ощети сериозно Локо Пловдив, тъй като отсъди несъществуваща засада в ситуация при която Бакалов изскачаше сам срещу Йоргачевич. 

В 87-ата минута Левски бе на косъм от изравнителния гол. Диаби стреля, но топката се отби в противников играч. След това тя дойде при Краев, чийто удар срещна страничната греда и в крайна сметка Ел Харуби я изчисти с върха на пръстите си.

До края нямаше повече голове и резултатът се запази, макар че гостите имаха уникална възможност чрез Бакалов в продължението да вкарат втори гол.

"Сините" иначе завършиха с 10 души в края, след като в 94-ата минута Белаид получи втори жълт и червен картон. Тунизиецът извърши нарушение и логично му бе показан картон.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 1:0
1:0 Карагерен 47'

ЛОКО ПЛОВДИВ: Ел Харуби, Крумов, Котев, Тунчев, Стоянов, Велковски, Дюфо, Карагерен (77 - Янъков), Боне, Балдовалиев (69 - Вълчев), Камбуров

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Прохазка, Белаид, Карнер, Минев, Де Ноойер (74 - Диаби), Костадинов, Орачев (54 - Махмудов), Б. Цонев (54 - Бедоя) , Краев, Курдов