Пирин пропусна уникална възможност да победи Левски на стадион "Георги Аспарухов" за първи път от далечната 1985 година. Двата отбора направиха 0:0 на "Герена" в мач от 7-ия кръг на "А" група.

През всички 90 минути домакините имаха тотално надмощие, но вратарят на благоевградчани Красимир Костов изигра отлична среща и спаси всичко възможно. Гостите пък получиха дузпа в 85-ата минута, но Боян Йоргачевич улови удара на Маркиньос.

Така Левски не успя да спечели втори пореден двубой, след като в миналия кръг падна с 0:1 от Локомотив в Пловдив, докато Пирин остава единственият отбор без успех от началото на шампионата.

В класирането столичани са на 5-то място с 9 точки, на 5 от лидера Лудогорец, докато "зелените" са на последната 10-та позиция с едва 2 т.


Още в 4-ата минута Левски спечели фаул в близост до наказателното поле, от който Мигел Бедоя центрира, но защитата на гостите се справи с напечената ситуация.

Чак в 21-ата минута дойде първият точен удар в мача. Тогава Мики Орачев беше оставен непокрит в наказателното поле, топката му беше подадена, но стреля право в ръцете на вратаря Красимир Костов.

След малко повече от половин час игра Левски създаде най-чистото си голово положение до момента. Атанас Курдов получи топката в наказателното поле, завъртя се и стреля, но стражът на Пирин отново беше на мястото си и спаси.

В 42-ата минута Веселин Минев центрира чудесно в наказателното поле, но Курдов се размина с топката, а след това и Роман Прохазка не успя да я овладее от добра позиция.

Началото на второто полувреме започна както премина първото – доста скучновато, като "орлетата" успяваха да се защитават отлично за разлика от всичките си мачове от началото на сезона в "А" група.

В 56-ата минута "сините" все пак успяха да пробият отбраната на Пирин, но Прохазка не вкара като по чудо. Тогава Бедоя пусна пас отляво, словашкият национал навлезе на скорост и точно преди да стреля, топката подскочи от неравност на терена. Прохазка все пак успя да отправи удар, с който обаче не затрудни Костов.

Левски продължи отчаяно да търси гола и в 62-ата минута Божидар Краев направи чудесен самостоятелен рейд, навлезе в наказателното поле, но завършващият шут не беше на ниво и стражът на благоевградчани отново беше на мястото си и спаси. Малко след това Минев центрира към резервата Умар Диаби, но Костов изпревари нападателя.

Двайсетина минути преди края Максимилиан Карнер направи непростим пропуск. Централният защитник засече топката на няколко метра пред голлинията, но я прати високо над вратата.

В 74-ата минута Пирин стигна до първия си точен удар в мача. Отправи го резервата Мартин Тошев, но Йоргачевич улови без проблеми. Секунди след това Маркиньос се опита да изненада сръбския вратар на Левски с удар от далечно разстояние, топката обаче мина над напречната греда.

10 минути преди края възпитаниците на Стойчо Стоев пропуснаха нов великолепен шанс да поведат. След центриране от корнер, Краев продължи с глава към Бедоя, който избърза с изстрела и прати топката в страни от малкото наказателно поле.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Пирин получи дузпа. Тошев беше изпуснат от защитата на Левски и Йоргачевич го спъна в наказателното поле. Главният съдия Волен Чинков без да се замисля посочи бялата точка, а зад топката застана Маркиньос. Бившият халф на ЦСКА би в левия ъгъл, но вратарят на "сините" поправи грешката си и спаси.

Но това не беше всичко в мача. 2 минути преди последния съдийски сигнал Прохазка не успя да се възползва от меле пред противниковата врата, а после Диаби засече с глава, но в аут.

До края гостите все пак устискаха равенството и за четвърти път в историята си тръгнаха с точка от "Герена".

Левски – Пирин 0:0

Левски: Йоргачевич, Орачев (68-Б. Цонев), Минев, Костадинов, Иванов, Карнер, Бедоя, Краев, Прохазка, Де Ноойер (82-Де Ноойер), Курдов (55-Диаби)
Треньор: Стойчо Стоев

Пирин: Костов, Попев, Николов, Сандев, Дяков (80-Дюлгеров), Траянов, Маркиньос (93-Виячки), Костадинов, Бенгюзов, Карапетров (69-Тошев), Тасев
Треньор: Неделчо Матушев

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Волен Чинков
Жълти картони: Траянов, Тасев, Бенгюзов, Попев, Костов (Пирин)