Мачът срещу Юргорден ще донесе носталгия по отминали "сини" триумфи по европейските терени, но също така ще зареди феновете на Левски с надежди и позитивни очаквания към новите мачове на отбора зад граница, заяви треньорът Стойчо Стоев. Той говори преди двубоя, който е организиран почти изцяло от феновете на Левски.

"Мачът срещу Юргорден не е просто някаква контрола, а 50-годишен юбилей. Хората, които обичат Левски, трябва да уважат този мач, да го изживеят заедно с нас. Привържениците на Левски трябва да споделят празника на стадиона с всеки, който обича този клуб. В двубоя ще вземат участие всичките ми налични футболисти. Ще бъде празник, ще бъде носталгия по изминали мачове, ще бъде и надежда за предстоящи", каза Стойчо Стоев на пресконференция преди двубоя.

"Ние ще направим всичко по нашите сили, за да се завърне Левски в европейските клубни турнири. Стремим се да радваме с играта ни и да побеждаваме, така че сме умерени оптимисти", добави той.

В двубоя срещу Юргорден със сигурност няма да играе Владимир Гаджев, който страда от мускулна травма, докато Умар Диаби е под въпрос, след като поднови пълноценни тренировки едва в средата на тази седмица. Стоев обеща в двубоя да тества и качествата на бразилското крило, което кара проби в Левски.

Междувременно, призив към феновете отправи и председателят на тръст "Синя България" Васил Колев: "За нас времето никога не е било фактор, няма и да бъде. Няма как да се получи като на 100-годишния юбилей, но ще бъде забавно. Нека хората предпочетат стадиона пред удобството на дивана, а ние гарантираме, че ще си струва".

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян добави: "Мачът е исторически, той е от феновете за феновете. Призовавам привържениците на Левски да дойдат на стадиона и да докажат, че могат да бъдат сериозно перо в маркетинговите приходи на Левски".