Легендарният треньор на Левски Станимир Стоилов заяви, че съжалява, че не успя да класира "сините" на полуфинал за Купата на УЕФА преди десет години.

Тогава столичани бяха елиминирани от Шалке след 1:3 на стадион "Васил Левски" с пресилен червен картон на Седрик Бардон при резултат 1:0 за домакините и 1:1 на реванша в Германия.

Мъри успя да спечели всички трофеи у нас с Левски, класира отбора и в групите на Шампионска лига. Той успя да повтори подвига си тази кампания с казахстанския Астана и направи паралел между двата тима.

"Имах отбор с много умни футболисти, разликата между Левски тогава и Астана сега е, че със "сините" можех да се надигравам със средно европейски отбори. С Астана се опитваме да играем по-организирано. Единственото нещо, за което съжалявам, е, че тогава не стигнахме до полуфинал в турнира за Купата на УЕФА, защото мисля, че можехме да елиминираме Шалке. Но една грешка на съдията ни попречи", каза Мъри, който бе гост на презентацията на книгата "Синята приказка".

"Не мога да кажа, дали можем да направим втора книга като тази, защото ще бъде много трудно. Някой трябва да поработи върху коефициента, който се срина. Аз винаги сън казвал, че съм част от Левски, без значение, дали съм в Сектор А, Сектор В, Сектор Б или на треньорската скамейка".

"За мен е от изключително важно значение Левски да построи Сектор А възможно най-бързо, а след това да се намерят средства, за да бъдат направени и останалите трибуни", добави Стоилов, след което коментира и слуховете, че Борислав Михайлов иска да го върне за селекционер на България.

"Нямам намерение да се връщам в националния отбор, това са спекулации. Националният отбор си има треньор и той се казва Ивайло Петев. На този етап не съм решил какво да е моето бъдеще след Нова година", завърши Мъри.