Пирин постигна първа победа над Левски от 22 години насам, след като се наложи с 1:0 в мач от 16-ия кръг на "А" група.

Единственият гол в Благоевград отбеляза юношата на ЦСКА Мартин Тошев още в 28-ата секунда на сблъсъка. Освен това "орлетата" записаха и първи успех от началото на сезона и за втори път спряха "сините", след като по-рано през кампанията измъкнаха 0:0 на "Герена".

Левски пък допусна първа загуба от 9 мача насам, но остава лидер с 31 точки. Преднината обаче вече намаля, тъй като преследвачите Литекс и Лудогорец имат по 28 т. Пирин пък остава на последната 10-та позиция, но вече с 9 т.


Още не беше изтекла една минута игра и Пирин поведе в резултата. Тогава Антон Костадинов проби през центъра, намери вдясно Маркиньос, който с пас по земя продължи към Мартин Тошев и юношата на ЦСКА с чудесен изстрел под горната греда матира Боян Йоргачевич.

След 10 минути игра "орлетата" организираха нова опасна атака по дясното крило, откъдето Тодор Траянов центрира, но за късмет на гостите, нямаше кой да добута топката във вратата. В следващите минути Левски натисна съперника си, но не стигаше до чисти голови положения пред вратата на Красимир Костов.

В 22-ата минута Пирин беше близо до втори гол. При центриране от фаул, Веселин Минев изчисти нескопосано с глава и топката попадна в Александър Дюлгеров, който стреля от въздуха в долния ляв ъгъл. Йоргачевич обаче този път успя да улови топката със сетни сили.

След половин час игра Джереми до Ноойер успя да вкара гол. След изпълнение на корнер, холандецът стреля от границата на наказателното поле, вратарят Костов не се намеси добре и изби топката право в краката на Макс Карнер. Защитникът вкара, но попадението беше правилно отменено заради засада.

Десет минути след подновяването на играта Левски пропусна чудесен шанс да изравни. Де Ноойер с прекрасен пас намери Диаби, който стреля от границата на наказателното поле, но Костов с изключителна намеса изби. В 64-ата минута Аймен Белаид се опита да изненада вратаря с далечен изстрел, но той отново беше на мястото си и спаси.

4 минути след това и Мигел Бедоя изпусна златна възможност за гол. Тогава испанецът шутира с всичка сила от 7-8 м фронтално срещу вратата, но Костов за пореден път спаси.

До края Левски така и не успя да вкара гол и последният в класирането победи с 1:0 лидера в "А" група.

Пирин – Левски 1:0

Голмайстор:

1:0 Тошев (1)

Пирин: Костов; Башлиев, Сандев, С. Николов, Дюлгеров; Костадинов, Сандански; Карапетров (82-Тасев), Маркиньос (58-Бенгюзов), Траянов; Тошев (85-Караиванов)
Треньор: Н. Шенсой

Левски: Йоргачевич; Миланов, Карнер, Белаид, В. Минев; Де Ноойер (87-Димитров), Бедоя; Прохазка, Р. Цонев (70-Махмудов), Краев (78-Мисяк); Диаби
Треньор: С. Стоев

Благоевград, ст.: "Христо Ботев"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Сандански, Костадинов (Пирин); Карнер, Диаби (Левски)